Yüksekovalı Örnek, akülü sandalyesi bozulduğu için 1 buçuk yıldır dışarı çıkamıyor

Yüksekovalı Örnek, akülü sandalyesi bozulduğu için 1 buçuk yıldır dışarı çıkamıyor

Yüksekova’da akülü tekerlekli sandalyesi bozulan engelli Melisa Örnek, zorluk yaşıyor. Örnek sandalyesinin onarılması için yetkililerden yardım talep ediyor.

Yüksekova’nın Ünlüce (Kiyat) köyünde yaşayan ve yürüyemeyen 17 yaşındaki Melisa Örnek isimli genç kız, akülü tekerlekli sandalyesinin arızalanmasından dolayı güçlük çekiyor. Doğuştan yürüyemediği belirtilen Örnek’in 1 buçuk yıldır, ailesi tarafından elle taşındığı ifade edildi.

"Dışardaki yaşamdan bağımsız yaşıyorum"

1 buçuk yıldır bozuk olan sandalyesi yüzünden dışarı çıkamayan Örnek, “Sandalyemin bozulmasından dolayı dışardaki yaşamdan bağımsız yaşıyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Ailem de güçlük çekiyor. Sandalyeyle her yere gidebiliyordum” dedi.

whatsapp-image-2024-07-16-at-17-30-26.jpeg

"Melisa sandalyeyle hiç olmazsa gerçek yaşamla temas halindeydi"

Örnek’in komşusu olan Harun Yalçın da duruma değinerek, “Ben komşum olan Melisa’yı doğduğundan beri tanıyorum. Bu durumu beni inanılmaz üzüyor. Melisa sandalyeyle hiç olmazsa gerçek yaşamla temas halindeydi. Uzun zamandır bozuk olan sandalyesi yüzünden dışardaki hayattan kopup eve hapsoldu. Bu durumun değişmesini çok istiyorum” ifadelerini kullandı.

Örnek ailesi ve yakınları, Melisa’nın dışardaki hayata katılıp mutlu olabilmesi için yetkililerden, tekerlekli sandalyenin onarılması konusunda adım atmasını istedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum