Yüksekova'daki 21 yıllık leylek ailesi yeni camiyi yuva belledi

Yüksekova'daki 21 yıllık leylek ailesi yeni camiyi yuva belledi

21 yıl önce Yüksekova'nın Köprücük (Kerpêl) köyüne yerleşen leylekler, cami yıkılınca yuvalarını elektrik direğine taşıdı. Erkek leylek akıma kapılarak ölürken, anne leylek ve yavruları yeni caminin kubbesine yuva yaptı.

Yüksekova'ya 10 kilometre uzaklıktaki Köprücük (Kerpêl) köyündeki caminin bacasını yuvaya çeviren ve hiçbir mevsim bölgeden ayrılmayan 2 leylek ile yavruları, geçen yıl cami yıkılınca elektrik direğine yuva yapmıştı.

Elektrik direğindeki yuvada 7 ay önce erkek leylek elektrik akımına kapılıp ölürken, anne leylek ile 1 yaşına giren 2 yavrusu bu kez 5 ay önce biten yeni caminin kubbesini yuvaya dönüştürdü. Köy sakinleri, köyden hiç ayrılmayan leyleklere gözü gibi bakıp, bazen de yiyecek vererek besliyor.

Köy sakinlerinden Ali Tekin (45) leyleklerle aralarında oluşan sıcak bağa değinerek, "Leylekler, artık köyümüzün bir ferdi haline geldi. Bizler, zaman zaman kendi imkanlarımızla onlara yiyecek verip, besliyoruz. Leylekler bizleri sevdikleri için 21 yıldır hiç ayrılmadılar" ifadelerini kullandı.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.