Yüksekova Sağlıklı Hayat Merkezi, bağımlılıkla mücadelede ücretsiz destek sunuyor

Yüksekova Sağlıklı Hayat Merkezi, bağımlılıkla mücadelede ücretsiz destek sunuyor

Yüksekova İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi, madde bağımlılığı, aile içi şiddet ve oyun bağımlılığı gibi konularda ücretsiz destek hizmeti veriyor.

Yüksekova ilçesinde faaliyet gösteren İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Sağlıklı Hayat Merkezi, dezavantajlı bireylerin topluma uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli alanlarda ücretsiz destek sunuyor. Merkezde, madde bağımlılığı, aile içi şiddet, oyun bağımlılığı ve engelli bireylerle ilgili danışmanlık hizmetleri sağlanıyor.

“Ekipler, okullarda ve köylerde hizmet veriyor”

Sağlıklı Hayat Merkezi'nde sosyal çalışmacılar, hem kurum içinde hem de mobil ekipler aracılığıyla okullarda ve köylerde hizmet veriyor. Konuyla ilgili bilgi veren Sosyal Çalışmacı Ozan Akdemir, sosyal hizmetin toplumdaki yardıma muhtaç bireylerin sosyal işlevselliğini artırmayı hedefleyen bir meslek olduğunu belirterek, “Bu alanda çalışan kişiler, kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği içinde hareket eder. Üniversitelerin dört yıllık sosyal hizmet bölümünden mezun olanlar, sosyal çalışmacı unvanını alarak bu görevleri üstlenir” dedi.

whatsapp-image-2025-03-28-at-14-50-24.jpeg

“Dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz”

Akdemir, yürütülen çalışmalara ilişkin şunları ifade etti: “Sağlıklı Hayat Merkezi'nde sosyal hizmetler kapsamında madde bağımlılığı, maddi yoksunluk, engelli bireyler, kadına yönelik şiddet, aile içi ihmal ve istismar gibi dezavantajlı gruplarla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bu süreçte bilinçlendirme ve farkındalık yaratma amacıyla çeşitli programlar düzenliyoruz. Haftanın 5 günü aile sağlığı merkezlerinde hizmet verirken, köylere de mobil hizmet götürüyoruz. Okullarda davranışsal bağımlılıkla ilgili eğitimlerimiz sürüyor. Kumar, oyun ve madde bağımlılığı konularında eğitimlerimize devam ediyoruz.”

Madde bağımlılığıyla ilgili sürece de değinen Akdemir, “Bağımlılıkla mücadelede bireyin hikayesini aldıktan sonra psikiyatri servisine yönlendiriyoruz. Duruma göre ayakta ilaç tedavisi başlanıyor. Eğer gerekli görülmezse Van AMATEM’de 21 günlük yatılı tedavi uygulanıyor. Tedavi sürecinde 3 ay boyunca takip görüşmelerimizi sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2025-03-28-at-14-50-25.jpeg

“Sahada da aktif olarak hizmet sunuyoruz”

Sosyal Çalışmacı Servet Sungur ise verdikleri hizmetlerin yalnızca kurum içiyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Sahada da aktif olarak hizmet sunuyoruz. Haftanın beş günü ücretsiz destek sağlıyoruz. Vatandaşlarımız, merkezimize gönül rahatlığıyla gelebilirler. Burada tamamen hasta odaklı bir çalışma yürütüyoruz. Mahremiyet esasına dayalı olarak hizmet sunuyoruz ve hastalarımızın gizliliğini koruyoruz. Desteklerimiz, adli, sağlık ve psiko-sosyal boyutlarda gerçekleştiriliyor” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum