Van'da köpeğin saldırdığı çocuk yaşamını yitirdi, köpeğin sahibi gözaltına alındı

Van'da köpeğin saldırısı sonucu ağır yaralanan 9 yaşındaki Mete Durna, müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

İpekyolu ilçesi Selimbey Mahallesi'nde yaşayan Mete Durna, arkadaşlarıyla oynadığı sırada bir köpeğin saldırısına uğradı. Vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan çocuk, haber verilmesi üzerine olay yerine sevk edilen 112 Acil Sağlık ekiplerince Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Görgü tanığı mahalledeki caminin imamı Muhammet Emin Küçük, gazetecilere, "Çocuklar sitenin bahçesinde top oynuyordu. Birden bana 'çabuk yetiş bir şeyler oluyor' diye seslendiler. Gidip baktığımda köpek çocuğun boğazını ısırıyordu. Köpeğe bağırdım, bana da saldırdı. Daha sonra uzaklaştı. Ambulansı aradık. Sağlık ekibi gelene kadar çocuğun boğazına tampon yaptım" diye konuştu.

Ameliyata alınan Durna, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Çocuğun ölüm haberini alan bazı yakınları sinir krizi geçirdi.

Durna'nın cenazesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Soruşturma başlatıldı, köpeğin sahibi gözaltına alındı

Olayın ardından Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı. Köpeğin sahibi olduğu tespit edilen H.K., ekiplerce gözaltına alındı.

Çocuğa saldıran köpek de belediye ekiplerince yakalanarak Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürüldü.

İlgili Haberler
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
  • Birol / 31 Ocak 2023 11:12

    Neden bu köpek öldürülmedi de yaşatıp hala devlet himaye ediyor, demekki devlet insanı yaşatmak için değil saldırgan hayvanları insanlara musallat etmek için yaşatıyor bu ihmalkarlıkta devlet baş roldür. İnsanın ölmesine göz yumar saldırgan hayvanları da telef etmeden yaşatır, yazıklar olsun size..

    Yanıtla (0) (0)
  • Refik YILDIRIM / 31 Ocak 2023 10:02

    Köpek çocuğu ısırıp hayatına mal oldu ise. Onu alıp kuzu eti ilebeslemek ailesinin acısını derinleş nesine yol açar. Bu tür hayvanları sokağa bırakan düşüncesizler suçludur. Çocuğun ailesine başsağlığı diliyorum.

    Yanıtla (0) (0)
  • Karadayi / 31 Ocak 2023 08:50

    Van'da köpekleri götürüp asi yaptıktan sonra barınağa değil sokaklara saliyorlar

    Yanıtla (0) (0)