Şemdinlililer ilçeye doğal gaz getirilmesini istiyor

Hakkari ve ilçelerinde yaşayan yurttaşlar, kış aylarında yakacak olarak kömür kullanılmasından dolayı oluşan hava kirliliğinden kaynaklanan hastalıklara dikkat çekerek, ilçelerine doğal gaz hattının ulaştırılması çağrısında bulundu.

Hakkari ilçelerinde yaşayan yurttaşlar, bu yıl itibari ile sadece Hakkari il merkezinde kullanılabilen doğal gazın ilçelere ve beldelere de getirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Şemdinliler, özellikle son yıllarda kalitesiz kömürden kaynaklı hastalıkların arttığına dikkat çekerek, Şemdinli doğasının da hem kömürden dolayı hem de yasak olan ağaç kesiminden dolayı çok büyük zarar gördüğünü aktardı.

whatsapp-image-2024-06-04-at-00-17-04.jpeg

“Hepimiz kanser riskiyle karşı karşıyayız”

Hakkari’nin yaklaşık 70 bin nüfuslu ilçesi Şemdinli’de esnaf olan Halis Bala yetkililerden Şemdinli’ye doğal gaz getirilmesi için çağrıda bulunarak “Doğal gazı dört gözle bekliyoruz. Valimizden, milletvekillerimizden, siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden bu konuyu elbirliği ile çözmelerini istiyoruz. Şemdinli küçük bir ilçe, Şırnak Kömürü herkesi hasta ediyor. Kömür dumanı yüzünden hepimiz kanser riskiyle karşı karşıyayız. Bunun önüne geçmek için Şemdinli’ye doğal gazın gelmesi şarttır” dedi.

“Yanı başımızda doğal gaz var bizde yok”

Şemdinli’nin doğal gaz zengini İran’a sınır komşusu olduğuna dikkat çeken Şadi Sakin ise “ İran’da doğal gaz var petrol var. Devlet isterse bunu hemen getirebilir. Enerji bakanımızdan, sayın valimizden bizzat ricamız bir an önce bize de doğalgaz gelsin. Hakkari’ye geldi, Yüksekova’nın bazı bölgelerine gelmiş. Şemdinli’ye de gelsin, insanlar artık bu güzel ağaçlarımızı kesmesinler. Hava kirliliğinden dolayı hastalıklar çoğalmaya başladı. Bunun sebeplerinden bir tanesi de kömür dumanıdır” dedi.

whatsapp-image-2024-06-04-at-00-16-51.jpeg

“Biz de herkes gibi yaşamak istiyoruz”

“Hayatım boyunca odun toplamaktan bıktım. Çocuklarımızın, ailemizin artık rahat yaşamasını istiyoruz” diyen Zırar Şen ise kış aylarında kömür dumanından dolayı maskeyle dolaşmak zorunda kaldıklarını belirterek “Son yıllarda kömürden dolayı hastalıklar çok arttı. Doğal gaz gelirse hem hastalıkların önüne geçilir” diye belirtti.

“Doğal gaz gelirse Şemdinli’nin doğasını da korumuş oluruz”

İlçeye doğal gaz gelmesi durumunda vatandaşların huzur bulacağını belirten Bekir Şengül İlçeye getirilen kömürün kalitesiz olduğunu bunun hastalıklara sebep olduğunu ifade etti. Şengül “ İlçeye doğal gaz gelmesini ve ilçemizin temiz görüntüsünün korunmasını çok istiyoruz. Yetkililerin bu konuda harekete geçmesini istiyoruz. Şehrimize başka yerlerden gelenler doğamıza hayran kalıyorlar. Bu doğanın bozulmamasını istiyoruz” diye kaydetti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum