Milli Eğitim Müdürlüğü: Yenilen bir üründen mi yoksa dağıtılan kumanyadan mı olduğu araştırılıyor

Milli Eğitim Müdürlüğü: Yenilen bir üründen mi yoksa dağıtılan kumanyadan mı olduğu araştırılıyor

Hakkari Mekeze bağlı Bağışlı köyünde öğle yemeği sonrası 50 öğrencinin zehirlenmesi olayına ilişkin Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü açıklamada bulundu.

Hakkari merkeze bağlı Bağışlı (Xezekyan) köyünde, Akçalı İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğle yemeği sonrası çok sayıda öğrenci rahatsızlandı. Zehirlenme belirtileri gösteren yaklaşık 50 öğrenciden 37’si Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, diğer öğrencilere okulda sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü, konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada, öğrencilerin sabah saatlerinde bulantı ve karın ağrısı şikayetleriyle okul yönetimine başvurduğu, öğle yemeği olarak verilen kumanya sonrası rahatsızlıkların arttığı belirtildi. Durumun İl Sağlık Müdürlüğü’ne bildirildiği ve öğrencilerin hastanelere sevk edilerek gerekli tetkiklerin yapıldığı ifade edildi.

Yapılan açıklamada, herhangi bir hayati tehlikenin bulunmadığı ve öğrencilerin büyük çoğunluğunun taburcu edildiği belirtildi. Sürecin Hakkari Valisi Ali Çelik tarafından yakından takip edildiği bildirildi.

Açıklama şöyle:

whatsapp-image-2025-02-05-at-17-35-06.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.