Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, 559 personeli afet müdahalesi için eğitiyor

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı, 559 personeli afet müdahalesi için eğitiyor

Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, Hakkari'de görev yapan Jandarma personeline deprem ve doğal afetlerde arama-kurtarma eğitimi veriliyor.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan 559 personel, Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 100 bin arama kurtarma personelinin yetiştirilmesi hedefi doğrultusunda çalışmalar sürüyor. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timi tarafından, Hakkari ilinde görev yapan personellere deprem ve doğal afetlerde arama, kurtarma, afetzedelere erişim ve tahliye eğitimi verilmeye başlandı.

Bu eğitimlerle birlikte, Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bünyesindeki personel, olası bir deprem veya doğal afet durumunda etkin bir şekilde görev yapabilecek donanıma sahip olacak.

Hakkari İl Jandarma Komutanlığı bu kapsamlı eğitimlerle birlikte, ilin afetlere hazırlıklı ve müdahaleye hazır bir şekilde olmasını sağlamak için çalışmalarına devam ediyor.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.