Derecik’te yıllardır süren yardımlaşma geleneği devam ediyor

Hakkari’nin Derecik ilçesinde, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, kış aylarında hayvan yemini sağlamak için yaz aylarında meşe ağaçlarının dallarını budayarak yığma geleneğini sürdürüyor.

Derecik ilçesinde, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar arasında yıllardır süregelen yardımlaşma geleneği bu yıl da devam ediyor. Yaz aylarında meşe ağaçlarının dallarının budanarak kış için istiflenmesi, çiftçilerin kış aylarında hayvanlarının yem ihtiyacını karşılamalarına yardımcı oluyor.

whatsapp-image-2024-10-07-at-11-44-16.jpeg

Budanan dallar, kule şeklinde yığarak korunuyor ve kışın yem bulmakta zorlanan hayvancılara dağıtılıyor. Bu uygulama, Derecik halkının zor zamanlarda dayanışma ve yardımlaşma kültürünün güzel örneklerinden biri…

whatsapp-image-2024-10-07-at-11-44-17-1.jpeg

Derecik’teki bu yardımlaşma faaliyetleri, hem geleneksel bilgilerin aktarımını sağlamakta hem de toplumsal dayanışmayı artırmakta önemli bir rol oynuyor.

whatsapp-image-2024-10-07-at-11-44-17-3.jpeg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.