Derecikli Amar, cilt hastalığıyla savaşıyor

Derecik’in Ortaklar (Bêsusın) köyünde yaşayan 10 yaşındaki Amar Yaşar 'Bülloz Pemfigoid' adlı deri hastalığıyla mücadele ediyor.

Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Ortaklar (Bêsusın) köyünün Örencik (Benavok) mezrasında yaşayan 6 çocuk sahibi Celal ve Besna Yaşar çiftinin 3. çocuğu 10 yaşındaki Amar Yaşar'ın vücudunda, doğuştan su dolu kabarcıklar oluşuyor. Hastaneye götürülen Amar'a, deri hastalığı olan 'Bülloz Pemfigoid' teşhisi konuldu. Aile, çocuklarını Van'a tedaviye götürdü ancak sonuç alınamadı. Su torbalarının patlamasıyla oluşan yaraların sürekli kaşınması ve görünümü sebebiyle yaşıtlarının dalga geçtiği Amar Yaşar, tedavi olup normal yaşamak istiyor.

whatsapp-image-2024-07-15-at-11-05-41.jpeg

“İyi bir doktora gidip, iyileşmek istiyorum”

Deri hastalığı sebebiyle okulda büyük sıkıntı yaşadığına değinen Amar Yaşar, "Bu deri hastalığım doğuştan beri var. Doktora da götürüldüm ama bir türlü iyileşemedim. Arkadaşlarım benimle dalga geçince çok ama çok üzülüyorum. Benimle oyun oynamıyorlar. İyi bir doktora gidip, iyileşmek istiyorum. İleride öğretmen olmak istiyorum. Vücudum yaralardan sürekli kanıyor. Günde 5 kez giysilerimi değiştiriyorum" dedi.

c874191c-6e60-4bf0-8bb7-48826d398cef.jpeg

“Yazın günde 5 defa elbiselerini değiştiriyorum”

Amar’ın 34 yaşındaki annesi Besna Yaşar ise çocuğunun bu durumuna çok üzüldüğünü belirterek, "Çocuğum doğduğundan beri böyle. Kışın iyi fakat yazın sıcak hava sebebiyle yaraları daha kötü oluyor. Yazın günde 5 defa elbiselerini değiştiriyorum. Okulda arkadaşları onunla dalga geçiyor” ifadelerini kullandı.

Besna Yaşar çocuğunun tedavisi için yetkililerden yardım talep ediyor.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum