Derecik Belediye Başkanı Dinç: Yeni projeler, ulaşım iyileştirmeleri ve eğitim destekleri

Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç, ilçedeki yeni projeleri ve iyileştirmeleri açıkladı. Dinç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Derecik’e 3 otobüs sözü verdiğini ve altyapı çalışmalarına hız verdiklerini belirtti.

Derecik Belediye Başkanı Hasan Dinç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, ziyaret sırasında Derecik’e 3 otobüs sözü verdiğini duyurdu. Bu adım, ilçedeki ulaşım ağını genişletme ve iyileştirme hedeflerinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Genç ve dinamik kadro ile hedefler

Dinç, belediyenin genç ve dinamik bir kadro ile çalıştığını belirtti. Belediye olarak birçok soruna hızlı çözümler getirdiklerini ve ilçede önemli projelere imza attıklarını vurguladı.

Altyapı ve estetik çalışmalar

AFAD işbirliğiyle, kullanılamaz hale gelen 7 köprüyü yeniden ulaşıma açtıklarını, yaylalara ulaşımı sağlayan yolları onardıklarını ve ilçe merkezinde estetik peyzaj çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

whatsapp-image-2024-09-16-at-01-20-35.jpeg

Su sorununa kalıcı çözümler

Derecik’in su sorununu çözmek için 11 farklı köyde sondaj çalışmaları yapıldığını ve güneş enerjisi sistemleri kurulduğunu belirten Dinç, bu adımların su sıkıntısını büyük oranda giderdiğini açıkladı.

Hakkari Valiliği’nin desteğiyle ilçede 2 kilometrelik sıcak asfalt döşendiğini ve altyapı çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Gençlere ve eğitime destek

Bir spor kulübü kurarak BAL Ligi'nde mücadele edeceklerini ve 400 YKS öğrencisini Van’a götürüp sınav süreçlerinde destek sağladıklarını ifade etti. Ayrıca çeşitli kurslar açıldığını belirtti.

Ekonomik kalkınma ve işbirlikleri

Derecik’in ekonomik kalkınması için çeşitli illerle işbirliği yaptıklarını ve bu süreci Erbil, Duhok, Şanlıurfa, Antalya ve Karabük ile sürdürdüklerini söyledi.

Tarım ve enerji projeleri

Derecik’in tarım potansiyelini harekete geçirecek projeler üzerinde çalıştıklarını ve güneş enerjisinden daha fazla yararlanarak enerji maliyetlerini düşürmek için çeşitli çalışmalar başlattıklarını sözlerine ekledi.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum