Çukurca'da bir fotoğrafçının duygu dolu yolculuğu

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bu yıl 5'incisi düzenlenen foto safariye katılan fotoğrafçılardan Filiz Köprülü için Çukurca'nın özel bir anlamı var.

1945 yılında Filiz Köprülü'nün babası İsmet Köprülü, Hakkari’nin Çukurca ilçesine matematik öğretmeni olarak atandı. Bu küçük köyde, doğanın içinde yeni bir hayat kurdu. Çukurca'nın eşsiz güzellikleri ve Cilo dağlarının görkemi, İsmet Köprülü’nün gönlünde taht kurdu. İsmet öğretmenin buradaki çalışmaları öylesine etkileyiciydi ki, köyün adı “Köprülü” olarak değişti.

Bugün, Filiz Köprülü babasının izlerini sürüyor. 62 yaşındaki Filiz Köprülü, Çukurca’ya ikinci kez Foto Safari için geldi. İlk gelişinde yaşadığı mutluluğu ve bölgenin etkileyici doğasını bir kez daha deneyimlemek istiyor. Babasının anlattığı hikayelerle büyüyen Filiz Köprülü, Cilo dağlarının ve Çukurca’nın eşsiz manzaralarının büyüsüne kapılmış durumda.

whatsapp-image-2024-06-29-at-23-56-08.jpeg

2012 yılında vefat eden babası İsmet Köprülü, bu topraklarda bıraktığı izlerle yaşıyor. Eğer bugün hayatta olsaydı, 103 yaşında olacaktı. Babasının Çukurca'daki hizmetlerinden dolayı duyduğu gurur, Filiz Köprülü’yü bu bölgeye tekrar çekiyor.

Filiz Köprülü, Hakkari ve Çukurca’nın insanlarıyla kurduğu bağlardan, doğanın etkileyiciliğinden ve fotoğrafçılığın sağladığı fırsatlardan bahsederken, aslında burada olmanın onun için ne kadar anlamlı olduğunu dile getiriyor. Çukurca’nın doğası, Cilo dağları ve sıcak insanları, onu bu uzak bölgeye tekrar getiren unsurlar arasında yer alıyor.

whatsapp-image-2024-06-29-at-23-56-16.jpeg

Çukurca’da her kapının kendisine açık olduğunu ve burada asla aç veya uykusuz kalmayacağını belirten Filiz Köprülü, bu bölgenin fotoğrafçılık açısından sunduğu fırsatlardan da oldukça memnun. Fotoğrafçılıktaki başarısını ve aldığı ödülleri bir kenara bırakıp, asıl amacının burada olmak olduğunu vurguluyor.

Çukurca’nın güzelliklerini ve insanlarını bir kez daha fotoğraflayacak olan Filiz Köprülü, babasının hatıralarını yaşatmaya devam ediyor. Çukurca'da soluduğu hava, gördüğü manzaralar ve tanıştığı insanlar, onun yaşam yolculuğunda özel bir yere sahip.

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum