Başkan Durna, kazaların önlenmesi için yol çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti

Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Selami Durna, trafik kazalarının önlenmesi için tünel ve yol çalışmalarının hızlandırılmasını talep etti.

Yüksekova ve Yeniköprü arasında, Dilektaşı mevkiinde meydana gelen trafik kazasında 13 kişinin yaralanmasının ardından Yüksekova Şoförler Odası Başkanı Selami Durna, olay yerinde basın açıklaması yaptı. Durna, virajlı yolların artık ölümlü yollara dönüşmesini istemediklerini ve tünel çalışmalarının bir an önce tamamlanması gerektiğini vurguladı.

whatsapp-image-2024-07-11-at-01-36-18.jpeg

Selami Durna, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Maalesef dün üzücü bir haber aldık. Neredeyse haftada bir, belki de her gün veya ayda bir defa bu tür kazalarla karşılaşıyoruz. Bu kazaların nedenini hepimiz biliyoruz. Özellikle son on yıldır tünel, yol ve viyadük çalışmaları devam ediyor. Ancak bu çalışmaların hala tamamlanmamış olması üzücü. Türkiye genelinde 495 tünel hizmet verirken, bir ilimizde 115 tünel hizmette. Bu da ulaşımın sağlanabileceğini gösteriyor. Van'dan Hakkari'ye kadar, özellikle sınır bölgesi olan bu bölgede ticaretin gelişebilmesi için tünellerin bir an önce tamamlanması gerekiyor.”

whatsapp-image-2024-07-11-at-01-36-57.jpeg

Durna, yetkililere çağrıda bulunarak, tünel çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini belirterek, “Bu tünellerin bitirilmesi, hem vatandaşlarımızı hem de şoför esnafımızı memnun edecektir. Kış ayları geldiğinde bu yollar çok sıkıntılı hale geliyor. Yollarımız çığ düşmesi ve sel baskınları nedeniyle ulaşıma kapanabiliyor. Alternatif yol konusunda da defalarca talepte bulunduk. Hakkari bölgesine gelen siyasetçi ve bürokratlar Hakkari'nin güzelliklerinden bahsediyorlar ancak Ankara'ya döndüklerinde Hakkari'yi unutuyorlar. Bizim talebimiz Hakkari'yi unutmamaları ve buradaki halkın taleplerine kulak vermeleridir.”dedi.

whatsapp-image-2024-07-11-at-01-37-23.jpeg

Selami Durna, konuşmasının sonunda yetkililere seslenerek Hakkari’deki çalışmaların gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, “Ayda bir defa, belki 20 günde bir bakanlar Yüksekova’ya geliyor. Halkımızın talebi, bu yıl tünellerin bitirilmesi ve uluslararası İpek Yolu’nun göz ardı edilmemesidir. Hakkari'nin uzak bir köy olmaktan çıkarılması için daha fazla önem verilmesi gerekiyor. Bu ölümlü yolların artık ticaret ve huzur yolları olmasını istiyoruz. İnşallah yetkililer sesimize kulak verir ve gerekli çalışmaları yaparlar” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-11-at-01-35-19.jpeg

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum