Başkale’de mikro bölgeleme etüt çalışmaları başlatıldı

Başkale’de mikro bölgeleme etüt çalışmaları başlatıldı

Van'ın Başkale ilçesinde, mevcut ve potansiyel yerleşim alanlarında bulunan tehlikeleri belirlemek ve zemin koşullarını yansıtan haritalar oluşturmak amacıyla mikro bölgeleme etüt çalışmaları başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, özellikle fay hatlarına yakın bölgelerde afet risklerini minimize etmek için başlatılan bu çalışmalar kapsamında, ilçe merkezindeki tüm tehlikeleri göz önünde bulunduran senaryolarla kentsel yenileme ve dönüşüm planlaması yapılacak.

Bir firma tarafından 2 araç ve 5 personel ile gerçekleştirilen çalışmalarda, ilçenin tamamında sondajlar yapılarak zemin koşulları ve olası tehlikeler belirleniyor. Bu veriler temel alınarak mikro bölgeleme etüt raporu hazırlanacak ve ilçenin afet risklerine karşı daha hazırlıklı olması sağlanacak.

Ekiplerin bir ay içinde çalışmaları tamamlamayı hedeflediği belirtilirken, hazırlanacak raporlar ile ilçenin afet risklerini azaltıcı adımların atılması ve güvenli yerleşim alanlarının belirlenmesi planlanıyor. Bu çalışmalar, Başkale'nin gelecekteki güvenliği ve yaşam kalitesi için önemli bir adım olacak.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.