Bartın’dan Şemdinli’deki bir ortaokulda uygunsuz içerik izletme iddiasına tepki

Bartın’dan Şemdinli’deki bir ortaokulda uygunsuz içerik izletme iddiasına tepki

Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, Şemdinli’deki bir okulda düzenlenen etkinlikte çocuklara uygunsuz içerik izletildiği iddiaları üzerine Milli Eğitim Bakanlığı’na acil soruşturma çağrısında bulundu.

Şemdinli’ye bağlı Altınsu Köyü’ndeki Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen 3D sinema etkinliğinde yaşanan iddialar, çocuk güvenliği konusunu yeniden gündeme getirdi. Hakkari Milletvekili Öznur Bartın, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı’na olayın acilen soruşturulması çağrısında bulundu.

Bartın, paylaşımında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden izin aldığı belirtilen bir grubun, öğrencilere para karşılığı düzenlediği etkinlikte uygunsuz içerikler izlettirdiği yönünde iddiaların olduğunu belirtti. Ayrıca, bu durumun gizlenmesi için öğrencilere tehdit ve fiziksel baskı uygulandığını kaydetti. Bartın, olayın okul yönetimi tarafından emniyet birimlerine bildirildiğini de ifade etti.

Yaşananların okullardaki güvenlik açığını ve denetim eksikliğini gözler önüne serdiğini belirten Bartın, “Okulların güvenliği, eğitim ortamlarının sağlıklı işleyişi büyük önem taşımaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu iddiaları en kısa sürede soruşturması ve benzer olayların önüne geçebilmek için daha sıkı denetim mekanizmaları uygulaması elzemdir” ifadelerine yer verdi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.