Abdülhamit Yaşar, Yüksekova'da toprağa verildi

İzmir’de vefat eden Yaşar ailesinin büyüğü Abdülhamit Yaşar, memleketi Yüksekova’da defnedildi.

İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Yaşar ailesinin büyüğü, Abdülhamit Yaşar’ın cenazesi sabah saatlerinde Ankara’dan uçakla Yüksekova Selahattin Eyyubi getirildi. Eski Kışla Mahallesi Camii'nde dini vecibeleri yerine getirilen Yaşar’ın cenazesi, Orman Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

whatsapp-image-2024-07-18-at-16-16-01.jpeg

Cenaze töreninde aile adına konuşan Yüksekova Eski Belediye Başkanı Salih Yıldız, “Allah hayrınızı kabul etsin. Cenazemize katıldığınızdan dolayı teşekkür ederiz. Abdülhamit Yaşar değerli bir insandı ve bizim gönlümüzde taht kurmuştu. Yüksekova’da hayatını kaybeden tüm yakınlarımıza başsağlığı diliyoruz." dedi.

whatsapp-image-2024-07-18-at-16-15-59.jpeg

"Taziye ve düğünlerde öğle yemeğini kaldırıyoruz"

Merhum Abdülhamit Yaşar'ın isteği üzerine ailenin bundan sonra taziye ve düğünlerde öğlen yemeği vermeyeceğini ifade eden Yıldız, "Bizler taziyelerimizi saat 13:00’den sonra yapacağız. Yarın ve cumartesi günü taziyemiz 13:00’ten 18:00’e kadar devam edecek. Ailenin ve rahmetli Abdülhamit Yaşar’ın isteği üzerine, bundan sonra hem düğünlerimizde hem taziyelerimizde yaşanan maddi sıkıntılardan dolayı öğlen yemeğini kaldırıyoruz. İnşallah, Abdülhamit Yaşar’ın taziyesi bu yükü halkımızın üzerinden kaldırmaya vesile olur. Cenaze törenimize katıldığınızdan dolayı Allah hepinizden razı olsun, hayrınız kabul olsun” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-07-18-at-16-15-54.jpeg

Cenaze törenine, HDP Hakkari eski milletvekili Esat Canan, Yüksekova DEM Parti İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, Yüksekova Eski Belediye Başkanı Salih Yıldız, Hakkari Barosu avukatları, ilçedeki sivil toplum örgütleri temsilcileri, kanaat önderleri, mahalle muhtarları, Hakkari ve ilçelerindeki daire amirleri, Yaşar’ın yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

whatsapp-image-2024-07-18-at-16-16-00.jpeg

Yaşar ailesi, taziyeleri Eski Kışla Mahallesi'ndeki Eski Merkez Camii'nde kabul edecek.

Taziye dilekleri için iletişim numaraları:

Nihat Yaşar: 0543 943 60 36

Enver Yaşar: 0595 547 69 39

 Yüksekova Haber
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum