Yüksekovalı Genç ailesi zor günler geçiriyor

Yüksekova'da derme-çatma evde yaşayan 9 nüfuslu Genç ailesi, evlerine su şebekesi çekilmediği için kar suyuyla su ihtiyaçlarını gideriyorlar. Çaresizlik içerisinde yaşayan aile fertleri çocuklarının eğitimden yoksun kalmaması için yardım bekliyor.

YÜKSEKOVA HABER PORTALI

YÜKSEKOVA - Esenyurt Mahallesi'nde hayırsever bir vatandaşın verdiği arsa üzerine yaptığı derme çatma evde 9 nüfusuyla birlikte yaşam mücadelesi veren Sait Genç, evlerine su şebekesi hattı çekilmediği için susuzluk sorunu yaşadıklarını söyledi. Eşi, 2 çocuğu ve 5 torunu ile birlikte harabe gibi evde yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiren Genç, evinde şebeke suyu olmadığı için soğuk kış günlerinde kar suyu ile su ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade etti.

Bir çocuğunun askerde, diğer çocuğunun ise cezaevinde olduğunu anlatan baba Genç, "Mahallemizde çamur deryasına dönüşen yollarda yürüyerek, getirdiğimiz karları sobanın üzerinde eritip suya dönüştürdükten sonra çocuklarımıza içiriyoruz. Evim ilçe merkezine biraz uzaklıkta bir tepede olduğu için şebeke hattı henüz çekilmemiş. Bu konuda yetkililerden yardım eli bekliyoruz" dedi.

Eşi askerde olan Elif Genç ise, imkansızlıklar içerisinde bir yaşam sürdürdüklerini ifade ederek, "Bu dağ başında yaşıyoruz. Hiç bir imkanımız yok. Kirli kar suyu ile çocuklarımızın su ihtiyaçlarını gideriyoruz. Evimizin bulunduğu yerde ne yol, ne de su var. Eşim askerde olduğu için mağduriyet yaşıyoruz. Kar suyunu toplayıp, sobanın üzerinde eriterek sonra çocuklara içiriyoruz. Kar suyuyla yemek, çay, banyo ve kıyafetlerimizin temizliğini sağlıyoruz. Tek isteğimiz, başımızı sokabileceğimiz bir ev bulsunlar. Yetkililer, içerisinde bulunduğumuz bu çaresizliğe son versinler. Maddi imkanlarımız çok kötü" diye konuştu.

Ailenin durumunu gazetecilerden öğrenen Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ramazan Kendüzler, çocukların eğitimlerinden mahrum kalmaması için aileye yaz mevsimine kadar bir ev kiralanacağını ve aileye de yardımcı olacaklarını söyledi.

Aileye destek olmak isteyenler için Baba Sait Genç'in IBAN numarası:
TR100001001902603824895001

VİDEOYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
  • Mehmet şimşek / 17 Ocak 2019 00:30

    Rabbim sizlere yardımcı olsun inşallah Allah sizleri korusun annalarim bacılarım inşallah devlet sizlere en kısa zamanda ulaşır bütün desteğini sizlere ulaştırır kalın sağlıcakla Allah sizin hep yanınızda olacak sizleri seviyorum Allah'a emanet olun..

    Yanıtla (0) (0)
  • Vefasiz65 / 08 Ocak 2019 09:58

    Sait usat acini anliyorum van da durumun kotuydu

    Yanıtla (0) (1)
  • Vatandaş 30 / 27 Aralık 2018 17:21

    Rabbim kimseyi bu durumu düşürmesin gercekten cok zor allah yar ve yardimcin olsun bacim bence ayip olan birsey yok keske herkes senin gibi. Cesaretli olsa bu sekil konussa vallahi helal olsun sana esin ve ailesi icin yaptigin bu davranış taktir edilecek birsey alllah esine kavustursun

    Yanıtla (0) (0)
  • azer / 16 Aralık 2018 22:13

    Vicdani olan adam gibi adam yorum ve öz eleştiri yapar devlet vicdandir devlet biziz insandir ama insan bos bos olunca bos konusuruz simdi bos sacma yorum yapan gibi....GENÇO...

    Yanıtla (0) (7)
  • bir misafir / 15 Aralık 2018 14:56

    Sen kimsin ki insalnlar hakkin da boyle konusuyorsun, biraz adam ol adam akilli yorum yap senin yapacaginin birsey yoksa bos bos konusma

    Yanıtla (0) (18)
Benzer Videolar