Ömer Oğuz'un haberi:
Yüksekova'da havaların ısınmasıyla birlikte 4 mahalle’de yol yapım çalışmalarına başlandı. Yüksekova Belediyesi tarafından yapılan beton yol ihalesi kapsamında başlatılan yol çalışmalarında Cumhuriyet Mahallesi Kuruköy Caddesinde zemin hazırlık çalışmalarına başladı.
İlçe merkezindeki dört mahallede yaklaşık olarak 32 kilometrelik bir alanda yol yapım çalışmalarının başladığını belirten Demgün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gündem, “Yüklenici firma olarak Türkiye genelinde 12 ilde, 20 adet şantiyemiz var. Firma olarak yol konusunda tecrübeli bir firmayız ve her türlü yolu yapacak güçteyiz” dedi.
Yüksekova’da 4 mahallede toplam 32 kilometrelik silindirle sıkıştırılmış beton çalışmalarına başladıklarını belirten saha şefi Semih Öztekin, “İlçede bulunan Cumhuriyet, Güngör, Dize ve İpek Mahallelerinde çalışmalarımıza başladık. İlkin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Kuruköy caddesinde ve ara sokaklarda çalışmalarımıza başladık. Şuan sıyırma ve sıkıştırma işlemleri yapılıyor. Silindirle sıkıştırılmış beton (SSB) şu ana kadar Yüksekova’da yapılmayan bir iş ve bunu ilk olarak biz yapacağız. Yapacağımız için de mutluyuz. SSB genelde havaalanlarında kullanılan bir imalat ilk defa bu imalat Yüksekova’da kullanılacak” dedi.
Yüksekova’da şuan poligan noktaları belirlendiğini söyleyen harita mühendisi ve şantiye şefi Dilojan Uyar, “Sağlam bir ölçü çalışmasını yapabilmek için poligon ağlarımızı tamamladıktan sonra imalata başlamış olacağız. Beton santrallerindeki üretimlerimiz devam ediyor. Taş ocaklarımız hali hazırda şuan imalatı bekliyor. Önümüzde bazı sıkıntılar var onları da aşmaya çalışıyoruz. İnşallah haftaya tam teşekküllü bir imalata başlamış olacağız” dedi.
Şükür .. çok güzel olacak memleket.. Yüksekova olarak gözümüz yolda İL haberi duymayı bekliyoruz..
Yanıtla (2) (0)İl olsa ne olur. Boyun mu uzayacak. Zengin yine zengin, fakir yine fakir olacak.
Yanıtla (0) (1)Hdp lisi gelir çalışmaz Akp lisi gelir çalışmaz kayyumu gelir çalışmaz yani 30 yıldır bu mahalleye birtek çivi çakılmadı. Esentepe ve Esenyurttan bahsediyorum.
Yanıtla (0) (1)Muhtarlar nerdesiniz?
Bu iki mahalleye bu düşmanlığı kim yapıyor?
Hizmetin gelmesine kim engel oluyor?
Derdimizi hangi makama götürelim?
Beton işini kim ortaya attıysa ve bu işi resmiye dökmüşse kendini ve vicdanını sorgulasın, kaymakam bey belki bilmez ama belediye calışanları bilir yüksekovanın yolları beton olmaz çünkü havası sert kışı uzun süren bir yerdir beton dayanmaz ve daha önce beton yolları gördük ne oldu izi bile kalmadı o yüzden kaymakam beyden ricamız bizde insan gibi yaşamak isyiyoruz dobles yollar bize laik degil mi acaba ve 30 yıldır bu yollar böyle diyen arkadaşlar suçu devlette degilde kendimizde arıyalım.
Yanıtla (1) (0)Böyle sahipsiz bir memleket görmedim kışın ekşi kırk olduğu bir memlekette beton asfalttan daha iyi olur demek yazık bu memleketin hiç mi kanaat önderi yok hiç aşiret büyüklüğü önde geleni yok
Yanıtla (0) (0)Çok yanlış bir karar çoğu kenti gezmiş bir insanım ama beton yol görmedim çünkü yapısı çabuk bozulur örneği zaten ıkmal köyünde var sırf rant için yandaş şirket beton şirketi olduğu için verildi sıcak asfalt dökümü hem daha az maliyetli hem daha dayanıklı hangi mantıkla bu sahipsiz memleket böyle harap edilmeye dewam ediyor anlamadım yazık
Yanıtla (0) (1)Oğuz abi videon için çok teşekkürler, Halkı az da olsa bilgilendirme yaptığın içir ???????? artık gerisi belediye ve şirketin vicdanına kalmış . Kulağıma kadının bir cümlesi takıldı . “Halk asfalta alıştığı için “ Abi asfalt vardı da biz mi beton istedik ????????halk inan duble Toprak yollara 25 senedir alışmış ???????? Ne oradan ne buradan yapan olmuş hizmeti ???? saygı ve Sevgilerimle ????
Yanıtla (2) (0)Yüksekovanın kışına beton nasıl iyi gelecek allah aşkına.
Yanıtla (0) (0)Asfalt dayanmıyor, Kışın düşünebiliyormusunuz o kar nasıl erir?
Belediye de belediye değil o yolları temizlesin kışın.
Yani bu ihale de inşallah boşuna gitmez..
Asfalt30
Herkese merhabalar; Videoyu izlediğimde sinir oldum resmen, çünkü video da konuşan şirket çalışanları Yüksekovalı halkı rahata alışmış, bilinçsizdir muamelesi yapmışlar resmen. Ben videoyu kaydediyorum, gün gelir yollara döktüğünüz onca beton kışın buz tutmasın diye yollara serpilen tuza dayanamayıp bozulduğunda, sizi o zaman göreceğim, sizi mahkemeye verip dava açmayan sizin gibi olsun, o zaman diyorum.
Yanıtla (13) (7)o güzel aklınla yolun nasıl yapılacağına karar verenin şirket değil de belediye olduğuna kanaat getirseydin
Yanıtla (3) (0)Sevgili kardeşim kararın belediye tarafından verdiğini biliyorum ve farkındayım. Ama eğer kafandaki azıcık aklınla videoyu izlesen, konuşanların belediye çalışanı olmadığının farkına varırsın. Belediye yetkilileri bu konuda açıklama yapmama gereği duyuyor çünkü sorumluluğu şirkete bindirmiş, sözleşmeyi onlarla imzalamış.
Yanıtla (7) (2)Çok bilmiş senden başkası olamaz hatta çok bildiğini zanneden yolların yapımına karar verenin devlet olduğunu 3 yaşında ki çocuk bile biliyor umarım bu yorumu yazarken çok düşünmemişsindir.
Yanıtla (3) (0)Yolların yapımına karar veren devlettir ama ihaleyi alan ve yapımına başlayacak özel şirkettir biliyoruz. Özel şirketlerin herşeyi rant için yaptığını, sırf cebleri dolsun diye kalitesiz mal kullandığını da biliyoruz. Eğer sizde bu şirketin bir parçası iseniz, iğnenin sizi de acıtması da normaldir.
Yanıtla (4) (2)Önce dinlemeyi öğren sonra da gel videoyu baştan izle insanları yaftalamak ck kolay anlamak çok zor .
Yanıtla (5) (0)Çalışanlar yüksekova da daha önce silindirle sıkıstirilmis beton imalatı yapılmadığı icn halkın önyargısı oldugnu yolun kalitesiz olacağını düşündüklerini aktarıyor
Ve beton yolu asfalt yolla kıyasliyor
Bunu siz nasıl halkı eleştirmek olarak anlarsınız hayret
Siz üreten insana dusmansiniz düşman
Ssb yi arastir Google yaz hadi sonra gel yoruma
Size tek bir soru soracam: videoda konuşan şirket yetkilisi beyefendinin “halkı bilinçlendirmek lazım” Cümlenin anlamı nedir acaba? Sizde azıcık toplumuna her konuda üretici bir mantık dayatması anlayışı varsa bu cümlenin anlamından başlarsınız. E tabi bilinçliyseniz.
Yanıtla (4) (3)Üstelik SSB’yi çok iyi biliyoruz merak etmeyin, ama anlaşılan betonun asfalttan kat ve kat çevreye daha fazla zarar verdiğini bilmiyorsunuz, dökülen her karış santimetre toprağı ne kadar kirlettiğini bilmiyorsunuz, öte yandan Demekki Yüksekova’nın zerre kadar iklimini bilmiyorsunuz. Buz tutan sokak ve caddelere çözünmesi için dökülen onca tuzun betanu da çözeceğini bilmiyorsunuz. Kim bilir, siz hiçbir şey bilmiyorsunuz...
Yanıtla (5) (2)34 yaşındayım 30 yıldır esentepe mahallesindeyim gördüm göreli yollarımız hiç degişmedi bu şakşakçılar var oldukça bu mahalle hep böyle sahipsiz kalacak vermiş olduğum vergi ilaç paranız olsun bıktık artık
Yanıtla (2) (0)Çarşı merkezin ve ara sokaklar için bir düzenleme sayan kaymakamım sayın valla yaparsa siz yaparsınız yapmasanız valla artık kimse yapmaz duacinjz olacağız lütfen bu yorumumu dikkatte alın lütfen
Yanıtla (0) (0)