YÜTSO heyeti Urmiye'de temaslarda bulundu

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası tarafından karşılıklı ticari, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla İran'ın Urmiye kentine ziyaret düzenlendi.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO), İran'ın Urmiye kentine karşılıklı ticari, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek amacıyla bir ziyaret düzenledi. Bu ziyaret kapsamında Urmiye Ticaret, Sanayi, Madenler ve Ziraat Odası, Urmiye Başkonsolosluğu ve Urmiye Kültür Müdürlüğü ile temaslarda bulunuldu.

Heyette Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir, Meclis Başkanı Timur Sevi, Yönetim ve Meclis Üyeleri, iş adamları, oda üyeleri ve gazeteciler yer aldı. İlk olarak Urmiye Ticaret, Sanayi, Madenler ve Ziraat Odası ziyaret edildi. Heyeti, Urmiye Ticaret, Sanayi, Madenler ve Ziraat Odası Başkanı Ghasım Kerimi ve ekibi karşıladı.

Ziyarette, iki oda arasında imzalanan kardeş oda protokolü yenilendi ve bazı talepler iletildi. Bu talepler arasında daha önce bahsedilen karşılıklı serbest pazar bölgesinin kurulması, ihracat ve ithalat hacminin artması için her iki sınır kapısında serbest pazar oluşturulması, Büyükçiftlik Beldesi’ne bağlı Ünlüce Köyünde kurulacak olan Yüksekova Organize Sanayi Bölgesi’nin, Türkiye-İran Ortak OSB ile entegre edilmesi, karşılıklı kültürel turların düzenlenmesi ve turizm faaliyetlerinin artırılması yer aldı.

YÜTSO heyeti, Türkiye'nin Urmiye Başkonsolosluğu'nu da ziyaret etti. Heyeti, Başkonsolos Adil Cüneyit Akbal karşıladı. Bu ziyarette oda üyeleri, gümrük ve İran’la olan ticarette yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Son olarak, YÜTSO heyeti Urmiye Kültür Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Bu ziyarette Hakkari ve ilçelerinin tanıtımı, kültürel ilişkilerin geliştirilmesi, faaliyetlerin artırılması ve turizmin geliştirilmesine ilişkin talepler dile getirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EKONOMİ Haberleri