Yüksekova’nın Gedikli Mezrasında cami var, imam yok

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Gedikli mezrasında cami bulunmasına rağmen uzun süredir imam atanmadığı için köy halkı mağdur.

Yüksekova ilçesine bağlı Gedikli (Gove) mezrasında, uzun süredir imam atanmaması köy halkını mağdur ediyor. Mezranın sakinleri, yetkililere seslenerek camilerine bir imam atanmasını talep etti. Yıllardır cuma namazlarının kılınamadığı köyde, halk ibadetlerini yerine getirmek için Yüksekova ilçe merkezine gitmek zorunda kalıyor.

“Köyde 30 hane olmasına rağmen camiye bir imam atanmadı”

Şerife Ayhan, köyde 30 hane olmasına rağmen camiye bir imam atanmadığını belirterek, "Biz mağduruz, camimiz kapalı. Cuma günleri köyde namaz kılınamıyor, bu yüzden Yüksekova’ya gitmek zorunda kalıyoruz. Diğer köylerde imam var, ama bizde yok. 3-4 yıldır düzgün bir imam atanmadı, camimiz kilise gibi duruyor" dedi.

“Cuma namazı kılmak için Yüksekova’ya gitmek zorundayız”

Faruk Ayhan da uzun süredir imam atanmadığını vurgulayarak, "İmamımız 7-8 senedir gelmedi. Müftülüğe başvurduk ama bir sonuç alamadık. İmamın evi hazır, yeri hazır ama imamlar buraya gelmiyor. Cuma namazı kılmak için Yüksekova’ya gitmek zorundayız, ama birçok kişi gidemiyor ve köyde kalıyor. Yetkililere çağrımız, köyümüze bir imam gönderilsin" ifadelerini kullandı.

“İmamlar buraya gelir gelmez gidiyor, köyde kalmıyor”

Saim Ayhan da her hafta Yüksekova’ya giderek cuma namazı kıldıklarını belirterek, "Köy halkı uzun yolu katetmek zorunda kalıyor, çünkü imam gelmediği için camimiz 6-7 yıldır kapalı. İmamlar buraya gelir gelmez gidiyor, köyde kalmıyorlar. Yol uzun ve kötü, bu yüzden tüm köy halkı merkeze gidemiyor” diye ekledi.

“Bizi bu mezrada unutmuşlar”

Köyün en yaşlı sakinlerinden Rahime Ayhan ise, köyde cenaze olduğu zaman bile Yüksekova’ya gitmek zorunda kaldıklarını belirtti: "Köyümüzün camisi var ama imamı yok. Bizi bu mezrada unutmuşlar. Cenazelerimiz olduğunda Yüksekova’ya götürüp yıkatıyoruz. Ezan sesi bile duyamıyoruz, telefonlarımızdan ezanı dinlemek zorunda kalıyoruz. Eskiden burada birkaç hane varken imamımız vardı, şimdi 50-60 hane olduk ama imam yok. Diyanet’e ve müftülüğe sesleniyoruz, bize bir imam göndersinler."

Gedikli mezrasında köylüler, ibadetlerini yerine getirebilmek için bir an önce camilerine imam atanmasını bekliyor. Yetkililere seslenen köy halkı, bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri