Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testleri (AYT), Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve Dikey Geçis Sınavı (DGS) için hazırlanan 214 sayfalık kitapta 41 test bulunuyor.
Paragrafta yapı, paragrafta anlam, anlatım biçimleri, anlatım akışı ve metin oluşturma gibi konu başlıkları olan kitapta ayrıca bir mini sözlük yer alıyor.
Edebi, kuramsal, pedagojik, tarihi, felsefi ve bilimsel metinlerle desteklenerek hazırlanan sorularla öğrencilerin sınavlara daha etkili hazırlanması hedefleniyor. Çoktan seçmeli sorularda öğrencilerin farklı konu ve alanlardaki uzun paragraf sorularına hızlı ve doğru cevap vermesi amaçlanıyor.
ZAMANLA YARIŞTA EN ÖNEMLİ SORULAR
Üniversiteye hazırlık sınavları ile KPSS’de öğrencilerin zamanla yarıştığını söyleyen yazar Aktan, paragraf sorularının zamanla yarışta en fazla zorluk çıkaran soruların başında geldiğini belirtti. Aktan, paragraf sorularını iyi kavrayabilmenin sınavlarda hem zamanın etkili kullanımını sağlayacağını hem de doğru cevap verme oranını artıracağını ifade etti.
Kitabı hazırlarken öğrencilerin farklı soru tiplerine hazırlanmalarını amaçladığını söyleyen yazar, çalışmayı ÖSYM’nin yıllara göre soru dağılımlarını gözeterek düzenlediğini vurguladı. Özellikle kitap okuma alışkanlığı olan öğrencilerin paragraf sorularını daha rahat çözebildiğine dikkat çeken Aktan, “öğrencilere en önemli tavsiyem edebi metinleri hayatlarının her anında okumaya devam etmeleridir” dedi.
Azad Aktan’ın kitabevleri ve kırtasiyelerde satışa sunulan “Paragraf Hocası Soru Bankası” isimli çalışması yakın zamanda online platformlardan da temin edilebilecek.