Yüksekova’daki mahallelere yeni yollar kazandırılıyor

Yüksekova Belediyesi, ilçedeki ulaşım sorunlarını azaltmak için mahallelerde yeni yol çalışmaları yapıyor.

Yüksekova Belediyesi, trafik yoğunluğunu azaltmak ve ilçeyi daha yaşanabilir kılmak için yeni yollar açmaya ve mevcut yolları iyileştirmeye devam ediyor. Belediye yetkilileri, bu çalışmaların hızlı ve verimli bir şekilde sürdüğünü ve halkın beklentilerine uygun çözümler üretmeye devam edeceklerini belirtti.

Esentepe, Esenyurt ve Güngör Mahallesi'ne yeni yollar

İlçede devam eden yol çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Yüksekova Belediyesi Eşbaşkanı Şoreş Diri, yeni alternatif yollar kazandırma çalışmalarının hızla devam ettiğini belirterek "Fen İşleri Müdürlüğü ve teknik ekiplerin katkılarıyla Esentepe, Esenyurt ve Güngör Mahallesi'nde yeni yollar açılmış olup, Yenimahalle’de dere kenarında da yeni bir yolun çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalar trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefliyor. Ayrıca mevcut yolların asfaltlama ve parke taşı döşeme çalışmaları da sürmekte olup, gelecek yıllarda bu yolların asfaltlanması planlanıyor." dedi.

“Yüksekova’da asfaltsız yol kalmayacak"

Şu an için 7,5 kilometrelik bir asfalt çalışmasının devam ettiğini belirten Diri, bu çalışmanın belediye tarihindeki en büyük ihale olduğunu ve aynı mahallede bir yıl içinde 7,5 kilometre asfalt yol yapılmasının bir ilk olduğunu ifade etti. Parke taşı ihale sürecinin de 20 Ağustos’ta gerçekleştirileceğini söyleyen Diri, beş yıl içinde Yüksekova’da asfaltsız ya da parke taşı döşenmemiş yol kalmayacağını söyledi.

Eşbaşkan Şadiye Kırmızıgül ise dört aydır görevde olduklarını ve bu süre zarfında yollar üzerinde yoğunlaştıklarını belirtti. Halkın şikayet ve önerilerini dikkate aldıklarını söyleyen Kırmızıgül, açılan ve asfaltlanan yollarla ilgili bilgi verdi. Ellerinden geldiği kadar çalışmalarına devam edeceklerini ve bu tür projelerin sürdürüleceğini vurguladı.

Fen İşleri Müdürü Cevdet Bora ise 31 Mart'tan itibaren aksatılan işlerin tamamını program dahilinde ele aldıklarını belirtti. Bora, açılan yolların sadece bir örnek olduğunu, diğer mahallelerde de çok sayıda yeni yol açıldığını ifade etti. Fen İşleri Müdürlüğü olarak mesai takibi dışında büyük bir özveriyle çalıştıklarını belirten Bora, halkın hizmetine sunmak için çaba sarf ettiklerini söyledi. Eski Dağlıca yoluna bağlanan ve mezbaha olarak bilinen bölgedeki yolun çalışmalarını tamamladıklarını belirten Bora, en kısa zamanda bu yolların asfaltlanacağını ve düzenleneceğini ekledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri