Yüksekova'da yıkılan okulun yeniden inşası için yetkililerden destek bekleniyor

Yüksekova'da, iki yıl önce yıkılan Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun inşası için henüz hiçbir çalışma başlamadı.

Yüksekova ilçesi Yeşildere Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlk ve Ortaokulu, iki yıl önce depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle yıkıldı. Ancak, okulun yeniden inşası için henüz bir çalışma başlatılmadı. Öğrenci velileri ve öğrenciler, durumdan rahatsızlık duyuyor ve bir an önce okullarının yapılmasını talep ediyor.

Şu anda çocuklar, taşımalı eğitimle Esenyurt Ortaokulu'na gitmek zorunda kalıyor. Veliler, her sabah servislerle okula gitmenin büyük zorluklar doğurduğunu ifade etti. Velilerden Semra Turgut, "Üç yıldır mağduruz. Kış şartları Yüksekova'da çok ağır. Artık sesimizin duyulmasını ve okulumuzun yapılmasını istiyoruz" dedi.

Bir diğer veli Esma Tatlı da, okulun yıkılmasının ardından yetkililerin yeniden inşa edileceği sözü verdiğini ancak iki yıldır hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirtti. Tatlı, "Çocuklarımız sabahın erken saatlerinde zorla kaldırılıyor. Yetkililere çağrımız, sesimize kulak verip okulumuzu bir an önce yapmaları" diye kaydetti.

Nurcan Turgut ise çocukların zor durumda olduğunu vurgulayarak, "Ne muhtar ne de başka bir yetkili bizimle ilgileniyor. Diğer bölgelerde okullar yapılıyor, ama burada hâlâ bir çalışma yok" şeklinde konuştu.

Veliler, çocuklarının eğitim hayatının normale dönmesi için okul inşaatının bir an önce başlamasını bekliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri