Yüksekova'da yeni kayak merkezi inşaatı başladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kamışlı (Sinava) Köyü'nde yeni bir kayak merkezi yapılıyor.

Yüksekova’ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan, 2 bin 500 metre uzunluğundaki Kamışlı (Sinava) Köyü’nde inşa edilen yeni kayak merkezi, kayakçılar için büyük bir fırsat sunuyor.

Yıllardır Türkiye’de ve uluslararası yarışmalarda önemli başarılara imza atan kayakçılar, antrenmanlarını genellikle tesis olmadan, yol kenarlarında ve uygun buldukları alanlarda yapmak zorunda kalıyordu. Ancak yeni kayak merkezi, bu zorlu süreci sona erdirecek. Öncesinde yarışmalara hazırlanmak için Hakkari’ye gitmek zorunda kalan sporcular, artık Yüksekova’da kendi merkezlerinde çalışabilecekler.

Kayak merkezi inşaatı, Baskın Kardeşler Firması tarafından yürütülüyor. Proje sorumlusu Deniz Baskın, merkezin iki katlı ve toplamda 758 metrekare alana sahip olacağını belirtti. Alt katında yemekhane, çamaşırhane gibi odaların bulunacağını ifade eden Baskın, üst katta ise sporcular ve misafirler için konaklama odalarının yapılacağını söyledi. İnşaatın yaklaşık 20 gün önce başladığını ve şu an kalıp ve demir işlerinin tamamlanmak üzere olduğunu da ekledi.

Deniz Baskın, “Siparişlerimizi verdik, yaklaşık 10 gün sonra kapı inşaatımız bitecek ve ince işçiliğe başlayacağız. Hava şartları izin verdikçe inşaatı bu yıl tamamlamayı planlıyoruz” diyerek projedeki ilerlemeyi vurguladı. Geçen yıl bir pist yapılmış ancak tamamlanmamıştı, yeni projeyle bu eksiklik de giderilecek.

Yüksekova’ya kazandırılacak olan bu tesis, ilçedeki kayak sporunun gelişimine büyük katkı sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri