Yüksekova’da yağmur suyu altyapı çalışmaları devam ediyor

Yüksekova’da, yıllardır süren su baskını sorununa karşı belediye tarafından başlatılan yağmur suyu altyapı çalışmaları devam ediyor.

Yüksekova ilçe merkezinde yıllardır süregelen su baskını sorununa çözüm bulmak amacıyla Yüksekova Belediyesi, kapsamlı yağmur suyu altyapı çalışmalarına başladı. Özellikle Cengiz Topel Caddesi ve ara sokaklarda yaşanan yağışlarda meydana gelen su birikintileri, esnaf ve vatandaşlar için zorluklar yaratıyordu.

"2-3 gün içinde su birikintisi sorununu çözeceğiz”

Yüksekova Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Serhat Tekçe, Sobacılar Arası ve Nedim Zeydan Caddesi’nde yağmur suyu drenajı döşeme çalışmalarına başladıklarını duyurdu. Tekçe, “Geçen hafta Sanat Sokağı’nda çalışmamızı tamamladık. Şu anda burada çalışmalarımız sürüyor. 2-3 gün içinde bu bölgedeki yağmur suyu altyapısını tamamlayarak su birikintisi sorununu çözeceğiz” dedi.

Daha önce bölgedeki kanalizasyon ve su altyapısının yapıldığını ancak yağmur suyu drenajının ihmal edildiğini belirten Tekçe, belediyenin bu eksikliği gidermek için çaba gösterdiğini vurguladı. Ayrıca, merkezde ve ara sokaklarda biriken yağmur ve kar sularının tahliyesi için 25-30 metre arası ızgaralar yerleştirileceğini aktardı.

"Üst yapı çalışmalarına odaklanacağız”

Tekçe, “Trafiği aksatmamak ve esnafı mağdur etmemek için dikkatli ilerliyoruz. Sanat Sokağı'nda ızgara çalışmalarımız da 1-2 gün içinde başlayacak. Yağmur suyu drenajı tamamlandığında, esnafın ve vatandaşların dükkânlarına su girmeyecek. Bu çalışmalarla birlikte altyapı sorununu çözüp üst yapı çalışmalarına odaklanacağız” diye ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri