Yüksekova'da toplu taşıma sorunları artıyor

Yüksekova'da vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının akşam saat 20:30'da seferleri sona ermesi nedeniyle zorluk çekiyor.

Yüksekova'da vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının gece geç saatlere kadar hizmet vermemesi nedeniyle şikayetçi. Özellikle Pizok TOKİ ve Akalın (Bajerge) TOKİ konutları arasında ulaşımda zorluk çeken halk, otobüs seferlerinin saat 23:00-00:00 arası yapılmasını talep ediyor.

"Geç saatlerde araç bulmakta zorlanıyoruz"

Esnaf Abdulmecit Düzen, toplu taşımanın yetersizliğine dikkat çekerek, "Araçlar saat 23:00’e kadar çalışmalı. İnsanlar geç çıkıyor ve evlerine ulaşmakta zorlanıyor. Taksiye 200 TL vermek zorunda kalıyoruz" dedi.

Bozuk yollar ve şoför şikayetleri

Pizok TOKİ sakinlerinden Adil Ertekin ise bölgedeki yolların kötü durumda olduğunu belirterek, "Şoförler bu yollardan şikayetçi. Seferler akşam saat 19:30-20:00’de bitiyor, bu durum fakir aileler için zorlayıcı" ifadelerini kullandı.

Gençler ve öğrenciler mağdur

Kadir Dündar da geç saatlerde işten çıkan gençlerin evlerine ulaşmakta zorluk çektiğini ifade ederek, "200 TL taksi parası ödemek zorunda kalanlar var. Otobüslerin saat 23:00-00:00 arası çalışmasını istiyoruz" diye belirtti.

Akalın TOKİ'den Kader Yönden ise "Misafirlerimiz ve çalışanlarımız otobüslerin erken bitmesinden dolayı yürümek zorunda kalıyor. Saatlerin uzatılmasını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Eğitimde ulaşım zorluğu

Bu durumdan dolayı Yüksekova'daki öğrencilerin de sorun yaşadığını aktaran Melike Tarla, "Kütüphanede geç saatlere kadar kalmak istiyoruz ama akşam otobüsü yok. Kışın yürümek tehlikeli oluyor. Belediye yetkililerinden otobüs saatlerinin uzatılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

Vatandaşlar, toplu taşıma hizmetinin geliştirilmesi için yetkililerden çözüm bekliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri