Yüksekova’da TOKİ tapuları verilmeye başlandı

Yüksekova’da 2019 yılından bu yana TOKİ konutlarında ikamet eden vatandaşlar, 6 yıllık bekleyişin ardından tapularını almaya başlıyor.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde Toplu Konut İdaresi tarafından inşa edilen birinci etap TOKİ projesi kapsamında yapılan 1249 dairenin tapularının teslimatına başlandı.

Esenyurt Mahalle Muhtarı Sezai Açıkel, tapu sorununu çözmek için uzun süredir girişimlerde bulunduklarını belirtti. Açıkel, "6 yıldır süregelen bir tapu sıkıntısı var. TOKİ yönetimiyle birlikte Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne başvuruda bulunduk ve 'Bu tapular neden verilmiyor?' diye sorduk. Yüksekova Haber de konuyu duyarlı bir şekilde ele aldı ve bu sayede vatandaşların sesine kulak verildi" dedi.

Açıkel, borcu olmayan vatandaşların tapularının ilk etapta verileceğini ifade ederek, "Yaklaşık bir aydır bu konu üzerinde ciddi bir çalışma yürütülüyordu. Geçen hafta TOKİ yönetimiyle yapılan görüşmelerin ardından yaklaşık 70 dairenin tapu teslimatının önümüzdeki hafta gerçekleştirileceğini duyurmak istiyorum. Borcu olan vatandaşlar, TOKİ’ye ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne olan borçlarını ödeyerek tapularına kavuşacaklar. Bu süreçte emeği geçen herkese, özellikle Sayın Valimize ve Sayın Kaymakamımıza teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri