Ramazan ayında yoğunluğun arttığı fırınlarda çalışan ustalar zorlu mesailerine devam ediyor. Meslekleri gereği 250 derece sıcak fırının karşısında çalışmak zorunda kalan fırın ustaları zor da olsa oruçlarını tutuyor.
"Zor koşullarda çalışıyoruz"
Yüksekova’da çalışan ekmek ustası Selim Atılgan, ramazan pidesini insanlara ulaştırmak için çabaladıklarını belirtti.
Zor koşullarda çalıştıklarını vurgulayan Atılgan, “Mesleğimiz bu mecburuz. Halkımıza sıcak ekmek yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
"Ramazan ayında daha fazla mesai yapıyoruz"
Müşterileri memnun etmek için çabaladıklarını belirten fırın işletmecisi Emrah Sevinç ise, “Fırıncılık zor bir meslek. Özellikle Ramazan ayında daha fazla mesai yapıyoruz. Çünkü ekmeğe rağbet daha fazla oluyor. Vatandaşlarımıza hijyenik ortamda ekmek ulaştırmaya çalışıyoruz” diye kaydetti.