Yüksekova’da özel gereksinimli vatandaşa akülü araç hediye edildi

Yüksekova ilçesine bağlı Dedeler (Zizan) köyünde yaşayan özel gereksinimli bir vatandaşa akülü tekerlekli sandalye hediye edildi.

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği, kuruluşundan bu yana özel gereksinimli bireylerin sorunları ile yakından ilgileniyor ve ihtiyaçlarına yardım eli uzatıyor. Bu bağlamda, Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dedeler köyünde ikamet eden %85 yürüme engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye desteğinde bulunuldu.

“Kardeşimizin hayalini gerçekleştirdik”

Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneği Başkanı Yavuz Aydoğdu, hayırseverlerin desteğiyle temin ettikleri akülü tekerlekli sandalyeyi Mahmut Artık’a teslim ettiklerini belirtti. Aydoğdu, "Mahmut kardeşimizin en büyük hayali akülü aracı ile dışarı çıkıp arkadaşlarıyla gezmekti. Şükürler olsun ki özel gereksinimli kardeşimizin hayalini gerçekleştirdik" dedi.

“Amacımız coğrafya tanımaksızın tüm insanlara ulaşmak”

Aydoğdu, tüm engelleri aşmak için mücadele ettiklerini belirterek, "Dernek olarak amacımız coğrafya tanımaksızın tüm insanlara ulaşmak. Özel gereksinimli arkadaşlarımızı topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mahmut Artık'ın annesi ise, "Ben artık yaşlıyım, yıllardır Mahmut oğlumu getirip götürüyordum ama şükürler olsun ki artık akülü arabası da geldi. Oğlumun en büyük hayali gerçekleşti. Hakkari Gençlik ve Engelliler Derneğine ve hayırsever vatandaşlara teşekkür ederim. Başkan Aydoğdu Mahmut'un hayalini gerçekleştirerek bizim ihtiyacımızı karşıladı. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri