Yüksekova'da orta refüj çalışmaları durduruldu

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, İpekyolu Caddesi'nde karayolları tarafından başlatılan orta refüj çalışmaları tepkiler üzerine durduruldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, İpekyolu Caddesi üzerinde karayolları tarafından başlatılan orta refüj çalışmaları, vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşlarından (STK) gelen tepkiler üzerine durduruldu. STK temsilcileri, projenin Yüksekova’ya uygun olmadığını belirterek eleştirilerini dile getirdi.

Yüklenici firmadan açıklama

Yüklenici firma yetkilileri, çalışmaların durdurulmasına ilişkin bir açıklama yaptı. Yetkililer, "Orta refüjde çakıl taşlarıyla desenli bir imalat yapıyorduk. Ancak belirli sebeplerden dolayı süreç durduruldu. Projede değişiklik yapılacak," ifadelerini kullandı. Ayrıca, altyapı hazırlığı amacıyla siyah branda kullanıldığını ve imalatın tamamlanamadığını belirttiler.

Yeni peyzaj projesi hazırlanıyor

Firma, yeni bir peyzaj projesinin hazırlandığını ve orta refüjü yeşillendirmeye başlayacaklarını duyurdu. "Peyzaj çalışmaları, özellikle sonbaharda çimlendirme ile gerçekleştirilecek. 3200 metrekarelik bir alan üzerinde çalışmalar planlıyoruz," diyen yetkililer, petrol istasyonu bölgesine kadar olan alanın düzenleneceğini de vurguladı.

Yeni projenin tamamlanmasının ardından, Yüksekova’ya uygun bir peyzaj düzenlemesi için çalışmalara yeniden başlanması hedefleniyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri