Yüksekova’da nohut hasadı başladı

Yüksekova’da Dedeler (Zizan) köyünde nohudun hasadı başladı. Çiftçiler, bu yılki bereketli mahsulden memnun kaldı.

Yüksekova ilçesinin Dedeler (Zizan) köyünde, ilkbahar mevsiminde ekimi yapılan nohudun hasat dönemi başladı. İlçede yetiştirilen nohudun hasadı, bölgedeki çiftçiler için büyük bir önem taşıyor. Nohut, yerel çiftçilerin temel geçim kaynağı olmasının yanı sıra, bölgenin tarımsal zenginliğine de önemli katkılar sağlıyor.

Dedeler köyünde yaşayan üreticilerden Mücahit Çakmaz, 50 yıldır aile geleneğini sürdürerek nohut yetiştirdiklerini belirtti. Çakmaz, “Bereketli topraklarımız var, ne ekersen onu biçersin. Bu yıl mahsulümüz oldukça bereketli geçti” diyerek bu yılki verimliliği öne çıkardı. Nohut hasadının eylül ayında gerçekleştirildiğini aktaran Çakmaz, şu anda hasat sonrası ayıklamanın sürdüğünü aktardı.

Ayıklama sürecinde komşularının da yardımıyla nohutları temizleyen Çakmaz, “Ayıkladığımız nohudun ihtiyaçlarımız kadarını saklayıp, kalanını satarak geçimimizi sağlıyoruz” dedi.

Bu yılki mahsulün kalitesi, çiftçilerin moralini yükseltirken, bölgedeki ekonomik döngünün canlanmasına da katkı sağlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri