Yüksekova’da kömür yardımı başladı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelere yönelik kömür yardımı başladı.

Yüksekova’da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli ailelere her yıl düzenli olarak yapılan kömür yardımı bu yıl da başladı. Bu yıl 13,200 aileye ulaşması planlanan yardım kapsamında toplam 19 bin ton kömür dağıtılacak.

Esenyurt Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde Eski Yese olarak bilinen alana kimlikleriyle gelerek kömür almak için işlemlerini tamamladı. Kömür dağıtımının üç gün boyunca devam edeceği belirtildi.

Esenyurt Mahalle Muhtarı Sezai Açıkel, kömür dağıtımının yaklaşık iki gündür sürdüğünü ifade ederek, “Sabah 8'den akşam 5'e kadar kesintisiz dağıtım gerçekleştirdik. Bugün ikinci günümüz. Yarın Esenyurt TOKİ konutlarında kalan vatandaşlarımız için mezarlık üstündeki çevre yolunda dağıtımı sürdüreceğiz. Ancak isteyen vatandaşlarımız bugünden de kömürlerini buradan tedarik edebilir. Gelen kömürler analiz edildi ve olumlu sonuçlar aldık. Bu yıl oldukça kaliteli bir kömürümüz var” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri