Yüksekova'da havalimanına ILS cihazı kurulumu sürüyor

Hakkari Yüksekova'daki Selahaddin Eyyubi Havalimanı'na ILS (Instrument Landing System) cihazının kurulumu hızla devam ediyor.

Yüksekova ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Havalimanı’na kurulacak olan ILS (Instrument Landing System) cihazı için çalışmalar hızla sürüyor. Yüksekova İnanlı Mahallesi'nde inşa edilen ILS sistemi için 170 bin dönümlük arazi üzerinde, 2.000 metre uzunluğunda bir perde duvar inşaatı tamamlandı. Ayrıca, 380 metre uzunluğunda beton yol yapım çalışmaları da devam ediyor.

Uzun süredir beklenen bu sistemin montajı, kış aylarında uçak seferlerinin düzenli hale gelmesine yardımcı olacak. Özellikle kış aylarında sık sık iptal edilen uçuşların sona erecek. Yüksekova, Hakkari, Çukurca, Şemdinli ve Derecik gibi çevre ilçe ve köylerde yaşayan vatandaşlar, öğretmenler ve memurlar, kış şartlarında uçuşlarını daha rahat bir şekilde gerçekleştirebilecek.

İran ve Irak’tan gelen yolcular için de büyük kolaylık sağlayacak olan bu sistem, İstanbul ve Ankara’dan yapılan uçuşların iptal edilme riskini ortadan kaldıracak.

ILS cihazı kurulum çalışmalarının bir ay içinde tamamlanması hedefleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri