Yüksekova'da göz alerjisi uyarısı: Çocuklarda tedaviye hemen başlanmalı

Yüksekova'da göz alerjisi artışıyla birlikte, çocuklarda erken tedavinin önemi vurgulandı. Yüksekova Devlet Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Elif Kurt Koçer, bunun üzerine açıklamalarda bulundu.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nde görev yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Elif Kurt Koçer, ilkbahar aylarında artan polen kaynaklı alerjiler konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Kaşınma ve kızarıklık durumunda doktora başvurulmalı

Özellikle çocuklarda görülen göz alerjisinin ilerleyen yaşlarda yaşam kalitesini olumsuz etkileyebilecek hastalıklara neden olabileceğine dikkat çeken Koçer, çocuklarda göz alerjisi belirtileri olan kaşınma ve kızarıklık durumunda vakit kaybetmeden doktora başvurulması gerektiğini vurguladı.

Koçer, alerjinin erken tespit edilmesinin önemli olduğunu belirterek, "Alerjinin henüz başlamışken tespit edilmesi durumunda kaşınmaya bağlı kornea bozukluğuna sebep olacak hastalıkların önüne geçilebilir." dedi. Aynı zamanda, Yüksekova'da sıkça görülen alerjik konjonktivit iltihabının çocuklarda tek gözde tembellik (ambliyopi) gibi ciddi sorunlara yol açabildiğini sözlerine ekledi.

Alerjilerin çocuklar ve yetişkinler üzerinde farklı etkiler yarattığını ifade eden Dr. Koçer, "Alerji dediğimiz mekanizma çok değişik bir mekanizma. Yüksekova'da sadece polen değil, iklim ve toz gibi birçok farklı etkene bağlı olarak alerjik reaksiyonlar görülebiliyor." diye belirtti.

“Çocukluk döneminde kesinlikle tespit edildiği anda tedavi edilmesi gerekiyor”

Çocuklarda alerjik konjonktivitin erken dönemde tespit edilip tedavi edilmesinin önemine değinen Koçer, " Çocukluk döneminde kesinlikle tespit edildiği anda tedavi edilmesi gerekiyor. Yetişkinler için artık bir göz numarası oturmuş oluyor. Görme fonksiyonları oturmuş oluyor. Ancak alerjik semptomlar, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir. Bu nedenle alerjik konjonktivit olan hastalarda hemen tedaviye başlanması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Birçok alerji de göz alerjisi riskini artırıyor

Koçer, polen alerjisinin yanı sıra toz, ev akarları gibi birçok alerjenin de göz alerjisi riskini artırdığını belirtti. Ayrıca, çocuklarda alerjiye yatkınlığı olan genetik faktörlerin de rol oynadığını dile getirdi.

Dr. Elif Kurt Koçer, vatandaşları, özellikle çocuklarda göz alerjisi belirtileri gözlemlendiğinde vakit kaybetmeden bir göz doktoruna başvurmaları konusunda uyardı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

SAĞLIK Haberleri