Yüksekova’da Demeter Kadın Kooperatifi nohut hasadını gerçekleştirdi

Yüksekova’da çalışmalarını sürdüren Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi bu yılki nohut hasadını tamamladı.

Yüksekova İlçe Merkezi’nde faaliyet gösteren Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi, bu yılki nohut hasadını Kaymakam Mustafa Akın’ın katılımıyla gerçekleştirdi.

İlçe merkezine 18 kilometre mesafedeki Kamışlı (sineva) Köyü Mamerzan bölgesinde 7 dönümlük alana ekilen nohutların hasadı, Kooperatif üreticileri tarafından yapıldı. Hasada Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın’ın yanı sıra İlçe Tarım Müdürü Mehmet Emin Yiğit de katılarak destek verdi.

Burada konuşan Kaymakam Mustafa Akın: "Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifimizin ortaklarından bir tanesinin tarlasına nohut toplamaya geldik. Önümüzdeki sezonda kooperatifte ata tohumu, Yüksekovamızın tamamen doğal tohumlarını misafirlerine ikram etmeleri için birlikte hazırladık. Demeter Kadın Kooperatifimiz, özel bir organizasyon örneği ile vatandaşlarımızın tarımsal ürünlerini piyasaya sürmelerinde yardımcı oluyor. Nohut, bal, dut, üzüm gibi diğer ürünlerin pazarlanmasında önemli bir boşluğu dolduruyorlar. Kendilerine yaptıkları bu organizasyon için teşekkür ediyoruz” dedi.

Kooperatif Yöneticisi Derya Taşar ise, “Aile olarak bu işin içerisindeyiz. Eskiden sadece kendi ihtiyacımız için üretim yapardık; Demeter’le beraber işi daha kapsamlı, daha profesyonel yapmaya çalışıyoruz. Aile olarak genellikle genç kesim, üniversite mezunu ve atanamamış kişilerden oluşuyoruz ama biz bir şekilde pes etmiyoruz. Üretimle, hayvancılıkla olsun, bir şekilde kendimize ve topluma katkı sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

2019 yılında kurulan Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi, Yüksekova’daki kadın üreticilerle bir araya gelerek ev ortamında sınırlı kalan üretimi artırmayı ve ilçede katma değer yaratmayı hedefliyor. Kooperatif, Hakkari bölgesinde üretim kapasitesini ve ürün çeşitliliğini artırmayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri