Yüksekova’da çiftçiler, TARSİM Sigortası hakkında bilgilendirildi

Büyükçiftlik (Xirvate) Beldesi ile Kısıklı (Dîlezi) , Suüstü (Şakitan) , Kamışlı (Sineva) ve Kadıköy (Qadyan) muhtarlıklarında çiftçiler, TARSİM Sigortası konusunda bilgilendirildi.

Yüksekova'da Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ve Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Van Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle çiftçiler, TARSİM sigortası konusunda bilgilendirildi. Büyükçiftlik (Xirvate) Beldesi ile Kısıklı (Dîlezi) , Suüstü (Şakitan) , Kamışlı (Sineva) ve Kadıköy (Qadyan) muhtarlıklarında bulunan çiftçilerle buluşan personeller, bu 5 ayrı noktada TARSİM Sigortalarının tarımla uğraşan kişileri olumsuz durumlara karşı koruyan devlet destekli bir sigorta türü olduğu vurgusu yaptı.

Ziraat Mühendisi Ahmet Çetinkaya tarafından yapılan bilgilendirmede devletin desteğiyle çiftçilerin uğradığı zararın olumsuz etkilerinden korunmalarının sağlandığı belirtildi. Üreticiler TARSİM sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olduklarını ve ürünlerini bu sigorta ile güvence altına alacaklarını aktardı.

Bilgilendirme toplantısında hayvansal ve bitkisel üretim ile büyükbaş, küçükbaş hayvancılık ve aracılık konusunda üreticilere sigortanın avantajları da anlatıldı.

Toplantıya, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ile kurumda çalışan tüm teknik personeller de eşlik etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri