Yüksekova’da 22 yıllık lastikçi, mesleğini oğluna aktarıyor

Yüksekova Küçük Sanayi Sitesi’nde 22 yıldır baba mesleği olan lastikçilikle uğraşan Ejder Öztunç, bu mesleği oğluna da aktarıyor.

Yüksekova’da yaşayan Ejder Öztunç, Küçük Sanayi Sitesi’nde 22 yıldır baba mesleği olan lastikçilikle uğraşıyor. Öztunç, bu mesleği oğluna da öğretiyor.

“İşsiz çok fazla gencimiz var, bu işleri öğrenebilirler”

Ejder Öztunç, mesleğine olan bağlılığı için "Baba mesleği olarak bu işi yapıyoruz, 21-22 senedir lastikçilikle uğraşıyoruz. Her türlü lastik işini yapıyoruz, milletin araçları yolda kaldığında yardımcı oluyoruz. Çeşitli ebatlarda lastiklerimiz var ve elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Babam bu işi yapıyordu, şimdi emekli oldu. Ben de çocuklarıma bu mesleği öğretmeye çalışıyorum. Üç çocuğum var, en küçük olan yanıma gelip öğreniyor. Baba-oğul el ele verip mesleği sürdürüyoruz. Bu mesleği yapmak güzel bir şey, herkes yapamıyor. İşsiz çok fazla gencimiz var, imkan bulsalar bu işleri öğrenebilirler. Lastikçilik bir sanattır" dedi.

“Dedemden babama, babamdan bana geçen bir meslek bu”

Yanında çalışan oğlu Muhammet Öztunç ise, "Bu işten aldığım zevk çok güzel, boş kalmaktan çok daha iyi. Okul tatil olduğunda babamın yanına geliyorum ve ona yardım ediyorum. Dedemden babama, babamdan bana geçen bir meslek bu. Herkes babasına yardım etmeli, birlik ve beraberlik olmalı. Günlük 10-20 TL kazanarak okul harçlığımı çıkartıyorum ve mesleği öğreniyorum. Lastiklere hava verebiliyorum ve bu işin inceliklerini öğreniyorum. Gelecek nesile de aktarmaya çalışıyoruz. Okulumu bitirip üniversite kazanmayı ve diş doktoru olmayı hedefliyorum," dedi.

Ejder ve Muhammet Öztunç, baba mesleği olan lastikçiliği sürdürmenin gururunu yaşarken, aynı zamanda bu mesleğin inceliklerini gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri