Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, göreve başladı

2 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Yüksekova Kaymakamlı’ğına Mustafa Akın atandı. Akın bugün itibariyle göreve başladı.

2 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile Rize Pazar Kaymakamı iken Yüksekova Kaymakamlığına atanan Mustafa Akın, bugün itibariyle görevine başladı. Akın, öğle saatlerinde Esenyurt TOKİ Küme evlerinin bulunduğu Hükümet Konağı’na geçti.

Mustafa Akın kimdir?

1981 yılında Konya’da doğan Mustafa Akın, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu. Kamu hizmetine 2004 yılında TEDAŞ’ta başladı, ardından Türkiye İş Kurumu ve Maliye Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde bulundu. 2011 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Bir yıl süreyle İngiltere’de University of Sheffield’da yabancı dil eğitimi aldı.

Daha Önceki Görevleri

• Burdur-Çeltikçi Kaymakamlığı

• Tokat-Artova Kaymakamlığı

• Burdur-Kemer Kaymakamlığı

• Çanakkale-Bozcaada Kaymakamlığı

• Bayburt-Aydıntepe Kaymakamlığı

• Şanlıurfa Vali Yardımcılığı

20 Eylül 2021 tarihinde, 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Rize’nin Pazar ilçesine Kaymakam olarak atanmış ve burada görev yapmaktaydı. Mustafa Akın, evli olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri