Yüksekova Kadın Derneği Şemdinli’de Kadın Koordinasyon Toplantısı düzenledi

Yüksekova Kadın Derneği, Hollanda Büyükelçiliği desteğiyle Şemdinli’de kadın sorunlarına yönelik çözüm odaklı bir koordinasyon toplantısı düzenledi.

Yüksekova Kadın Derneği (YUKADER), Hollanda Büyükelçiliği MATRA İnsan Hakları Fonu kapsamında yürüttüğü proje doğrultusunda Şemdinli Belediyesi konferans salonunda Kadın Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarından yetkililer katılarak, ilçedeki kadın sorunlarını tespit etmek ve çözüm bulmak amacıyla bir araya geldi.

Yüksekova Kadın Derneği Başkanı Hatice Temir Bozdağ, toplantıda yaptığı konuşmada, “Bu toplantının amacı, ilçemizdeki kadın sorunlarını tespit etmek ve bunlara çözüm önerileri geliştirmektir. Projemiz, 2018 yılından beri toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konusunda hak temelli çalışmalar yapıyor. Bu çabalarımızı, ‘Eşitliğe Duyarlı Kent: Hakkari’ projesi ile sürdürüyoruz” dedi.

Bozdağ, proje kapsamında Yüksekova, Şemdinli, Çukurca ve Esendere belediyeleriyle işbirliği içinde çalıştıklarını belirterek, “Bu süreçte, belediyelerin çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği perspektifinde hizmet sunmaları için eğitimler veriyoruz. Şu ana kadar 273 belediye çalışanına anketler düzenledik, 152 kişiye atölye çalışmaları gerçekleştirdik. Amaç, her belediyede kadın birimlerinin açılması ve kadınların bu hizmetlerden eşit yararlanmasını sağlamak” diye ekledi.

Bozdağ, projeye destek veren belediye başkanlarına ve kamu kurumlarına teşekkür ederek, “Bu işbirlikleri sayesinde kadın dostu kentler oluşturma hedefimize bir adım daha yaklaşmış oluyoruz” ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri