Yüksekova: İkiyaka Dağları ve Sat Buzul Gölleri doğa tutkunlarını ağırladı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, doğa tutkunları İkiyaka Dağları ve Sat Buzul Gölleri'nde buluştu.

Hakkari, kışın binlerce kayak severe ev sahipliği yaparken, ilkbahar ve yaz mevsimlerinde de yüksek rakımlı dağları, şelaleleri ve doğal parkurları ile dağcılık, kaya tırmanışı ve doğa yürüyüşü yapmak isteyen yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlıyor.

35 kişilik bir ekiple Hakkari doğası gezildi

Yekdasder Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Zanyar, Stıgıa Turizm ile ortaklaşa düzenlenen bir etkinlik kapsamında Hakkari'nin doğal güzelliklerini tanıtmaya devam ettiklerini açıkladı. Etkinlik, Hakkari'nin saklı cennetlerinden biri olan Sat İkiyaka Gölleri'nde gerçekleşti. 35 kişilik bir ekiple bölgeye gelen katılımcılar, 3 bin 400 metre rakımda bulunan ve 10 gölden oluşan bu doğal alanı keşfetme fırsatı buldu.

Katılımcılar, 10 gölü gezme fırsatı buldu

Zanyar, Sat Bölgesi'nde toplam 22 buzul gölü bulunduğunu belirterek, katılımcılara 10 gölü gezdirdiklerini ifade etti. Etkinlik süresince katılımcılar fotoğraf çekti, halay çekti ve bölgedeki tarihi kaya resimlerini gezme imkanı buldu.

"Temiz bir hayat için ekolojik yaşam alanlarını koruyalım"

Etkinliğin sonunda Hakan Zanyar, katılımcılara bölgenin doğal güzelliklerini korumaları gerektiğini hatırlatarak, çevrelerini temiz tutmalarını ve çöplerini yanlarında götürmelerini rica etti. Zanyar, "Temiz bir hayat için ekolojik yaşam alanlarını koruyalım" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri