Yüksekova için kar yağışı uyarısı: Valilikten tedbir ve dikkat açıklaması

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, Yüksekova'da kar yağışı beklendiğini açıkladı. Hakkari Valiliği bunun üzerine uyarıda bulundu.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, öğle saatlerinden itibaren Hakkari ve çevresinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Hakkari Valiliği de bu uyarı çerçevesinde, kent genelinde beklenen kar yağışına karşı önlemler alınması gerektiğini bildirdi.

Uyarıda, özellikle bugün öğle saatlerinden itibaren Van’ın güney ilçeleri ve Hakkari çevresinin kar yağışının etkisi altına gireceği belirtildi. Akşam ve gece saatlerinde Hakkari’nin doğu kesimlerinde, özellikle Yüksekova ve Şemdinli’de kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Ayrıca, yüksek kesimlerde oluşabilecek kuvvetli rüzgar nedeniyle tipinin meydana gelebileceği, görüş mesafesinde azalma ve düşük sıcaklıkların etkisiyle gizli buzlanma ve don olaylarının yaşanabileceği ifade edildi. Bu durumun, özellikle kara yolu ulaşımında aksamalara neden olabileceği vurgulanarak, vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerektiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri