Yüksekova halkı, ilçedeki otopark sorunu için çözüm istiyor

Yüksekova’da park yeri bulamayan sürücüler, esnaf ve vatandaşlar, yetkililerden otopark sorunu için çözüm bekliyor.

Yüksekova’da otopark sorunu, ilçenin çarşı merkezi başta olmak üzere Cengiz Topel Caddesi ve ara sokaklarda ciddi bir problem haline gelmiş durumda. Araçların park edilecek yer bulamaması, hem sürücülere hem de esnafa büyük mağduriyet yaşatıyor.

Özensiz görüntülerin oluştuğu, yolların daraldığı, vatandaşın rahat ilerleyemediği ve dükkanların önünün kapandığı bu durum için Yüksekova halkı çözüm bekliyor.

Havedin Çavunt isimli vatandaş, otopark sorununun ilçedeki en büyük problemlerden biri olduğunu belirterek, “Esnaf dükkanına girmekte zorlanıyor, dükkanın önü kapanıyor. Vatandaşlar çarşıda rahatça yürüyemiyor, sürücüler ise park yeri bulmak için tüm çarşıyı dolaşmak zorunda kalıyor. Bu durum herkes için büyük bir mağduriyet yaratıyor. Şehrimizin hem görüntüsünü düzeltmek hem de bu mağduriyeti gidermek adına bir otopark yapılması elzem” diye belirtti.

Özgürlük Meydanı'nda esnaflıkla uğraşan Latif Danış ise, yıllardır bu sorunun devam ettiğini vurgulayarak, “Yüksekova’nın merkezinde insandan çok araba var. Araçlar her yeri işgal etmiş durumda. Bu durumdan esnaf, halk ve sürücüler şikayetçi. Sürücüler de araçlarını gelişigüzel park etmek istemiyor. Yüksekova’ya bir otopark yapılması çok güzel olur” dedi.

Yüksekova halkı, ilçeye acilen bir otopark yapılması gerektiğini belirterek, yetkililerden çözüm talep ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri