Yüksekova Belediyesi Futbol Okulu yoğun ilgi görüyor

Yüksekova Belediyesi tarafından açılan futbol okulu ilçede yoğun ilgi ile karşılaştı.

Yüksekova Belediyesi tarafından açılan futbol okulu, yoğun talep görüyor. 500 kişilik kontenjan açılan okulda şu anda 600'den fazla öğrenci eğitim alıyor ve bu sayının daha da artması bekleniyor.

Yüksekova Belediyesi, 06-17 yaş arası erkek çocuklar için ücretsiz bir futbol yaz okulu başlatmıştı. Belediye, çocukları spora yönlendirmek ve ilçede futbolcu yetiştirmek amacıyla başlattığı bu projeyle, öğrencileri şehir stadındaki sentetik sahaya taşıyarak eğitimlere başladı.

“Öğrenciler, stresi burada atabilecekler”

Yüksekova Belediyesi Altyapı Teknik Sorumlusu Mecit Ağırbaş, futbol okulu hakkında şu açıklamaları yaptı: "Futbol okuluna gelen öğrenciler evde internet başında ya da sokaklarda vakit geçireceklerine, burada enerjilerini boşaltma fırsatı buluyorlar. Ayrıca, eğitim hayatları boyunca yaşayacakları stresi de burada atabilecekler.”

“Eğitimler 6 hoca eşliğinde sürüyor”

‘Hiçbir öğrenciyi geri göndermiyoruz’ diye belirten Ağırbaş, “Eğitimler 6 hoca eşliğinde sürüyor. Yüksekova belediyesi İlk etapta 500 forma siparişi verdi, ancak taleplerin artmasıyla forma sayısı da artacak. Öğrencilere önce sporun sevgisini ve saygısını, ardından futbolun tekniklerini öğretiyoruz” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

SPOR Haberleri