Yüksekova Belediyesi altyapı çalışmalarına hız verdi

Yüksekova Belediyesi, Esentepe ve Esenyurt Mahalleleri'nde tehlikeli yollar için istinat duvarı inşaatına başladı.

Yüksekova Belediyesi, ilçede uzun süredir beklenen altyapı çalışmalarına hız verdi. Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri, özellikle Esentepe ve Esenyurt Mahallelerinde büyük tehlike arz eden yollar için istinat duvarı çalışmaları başlatıldığını duyurdu. Diri, bu bölgelerde yaşanan zemin kaymalarının tehlikeli olduğunu ve çocukların düşme riski taşıdığını belirtti. Toplamda 350 metrelik bir istinat duvarı çalışmasının yürütüldüğünü, bu çalışmaların ardından yolların genişleyeceğini ve daha güvenli hale geleceğini ifade etti.

Asfalt çalışmaları tamamlandı

Yüksekova'da asfalt çalışmaları da hızla ilerliyor. Belediye Eş Başkanı Diri, Güngör, Cumhuriyet, Mezarlık ve Eski Kışla Mahallelerinde asfalt seriminin tamamlandığını açıkladı. Şu anda Yenimahalle’de PSK asfalt çalışmaları sürerken, 1441 numaralı sokakta da 770 metre uzunluğunda iki sokakta asfalt çalışmalarının bitmek üzere olduğunu belirtti. Diri, bu çalışmaların vatandaşların yıllardır yaşadığı toz sorununu çözeceğini ve daha konforlu bir yaşam sağlayacağını vurguladı.

Parke taşı döşeme çalışmaları başlıyor

Eş Başkan Diri, dün park taşı ihalesinin gerçekleştirildiğini ve on gün içerisinde yaklaşık 6 kilometre uzunluğunda parke taşı döşeme işlerine başlanacağını duyurdu. Bu çalışmaların, özellikle toz problemini ortadan kaldırarak vatandaşların daha rahat bir yaşam sürmesini sağlayacağını belirtti.

Esentepe Mahallesi’nde bugüne kadar yeterli hizmetin yapılmadığını ifade eden Diri, bu mahalledeki altyapı çalışmalarına ağırlık vereceklerini ve istinat duvarı projelerinin devam edeceğini söyledi. Diri, bu projelerin yolların çökmeyeceğini, aksine genişleyerek daha güvenli ve konforlu hale geleceğini belirtti.

Yüksekova Belediyesi, ilçenin çeşitli mahallelerinde altyapı çalışmalarına hız kesmeden devam edeceğini duyurdu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri