Yenimahalle sakinleri üst geçit istiyor

Yüksekova’nın Yeni Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşlar, Dağlıca yolu üzerinde bir an önce üst geçit yapılmasını talep etti.

Yenimahalle sakinleri, mahallede sık sık yaşanan trafik kazalarına dikkat çekerek, bir an önce üst geçit yapılmasını talep etti.

"Çoğu zaman biz esnaflar yolu kapatıp trafiği durduruyoruz"

Dağlıca Yolu üzerinde birden çok okulun bulunduğuna dikkat çeken esnaf Şemsettin Akkoç, yayaların karşıdan karşıya geçerken kullanabileceği yaya geçidi ve üst geçitlerin olmamasına dikkat çekerek, “Havaalanı ışıklarından Sabancı'ya kadar uzanan bu ana yolda, İMKB, Sabancı ve başka okullar bulunuyor. Öğrenciler sürekli gelip gidiyor, fakat üst geçit olmadığı için her gün kaza oluyor. Çoğu zaman biz esnaflar yolu kapatıp trafiği durduruyoruz ki öğrenciler geçebilsin. Ancak bu yeterli değil. Mahallemizde en az iki ya da üç üst geçit yapılması gerekiyor. Daha önce birçok kez müracaat ettik ama sonuç alamadık. Özellikle üç marketlerin olduğu yerde her gün kaza oluyor. Geçenlerde bir çocuğa araba çarptı, Allah’tan bir şey olmadı. Burası Yenimahalle'nin en büyük mahallesi ve en işlek caddesi. Gerçekten üst geçite ihtiyaç var," ifadesinde bulundu.

"Burada neredeyse her gün kaza oluyor"

Yeğenini bu yolda yaşanan bir trafik kazasında kaybettiğini belirten Nurettin Kamer ise, “Burada neredeyse her gün kaza oluyor. Yeğenim bu yolda can verdi. Üst geçit yapılması kazaları önler. Bu güzergâhta 3-4 okul var. Çocuklarımız üst geçidi kullansalar daha güvende olurlar" diye belirtti.

"Birkaç çocuğumuzu burada kaybettik"

Dağlıca Yolu’nda yaşanan ölümlü trafik kazalarına çözüm bulunması adına yetkili mercilere birçok sefer dilekçe ile başvurduklarını ancak çözüm bulunamadığını söyleyen Adem Şedal ise “Dağlıca yolu büyük ve okulların olduğu bir yol. Çok sayıda kaza oluyor. Birkaç çocuğumuzu burada kaybettik. Önceliğimiz üst geçit, olmazsa bölünmüş yol istiyoruz. Birçok dilekçe verdik ama çözüm bulunamadı. Hız sınırının 50 olması gerekirken bazıları 100'ün üstüne çıkıyor. Bu zamana kadar 3-4 çocuğumuzu kaybettik. En kısa zamanda bir çare bulunmalı. İMKB, Sabancı ve Şemsettin Onay Anadolu Lisesi gibi birçok okul burada. Aileler çocuklarını ellerinden tutarak karşıya geçiriyor" ifadelerini kullandı.

"Yaya geçitleri var ama yeterli değil"

Erdal Örbeyi ise "Yenimahalle çok yoğun, insanlar ve araçlar sürekli hareket halinde. Özellikle üç marketlerin olduğu yerde bir üst geçit yapılması iyi olurdu. Geçen gün orada bir kaza oldu, neyse ki kimse yaralanmadı. Yaya geçitleri var ama yeterli değil. Özellikle marketin oraya üst geçit yapılmalı. Buradan Dağlıca'ya ve diğer köylere servisler geçiyor. Bu yüzden üst geçit yapılmalı" dedi.

Mahalle sakinleri bu ortak taleplerinin bir an önce yerine getirilmesini istedi. Özellikle öğrencilerin güvenliği için üst geçit yapımı, mahalledeki kazaların önüne geçmek adına acil bir ihtiyaç olarak görülüyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri