Van Büyükşehir Belediyesi, yollara Kürtçe ve Türkçe uyarılar ekliyor

Van Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde Kürtçe ve Türkçe yol işaret ile uyarıları ekleyerek güvenli ulaşımı artırmayı hedefliyor.

Van Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki güvenli ulaşımı artırmak amacıyla Kürtçe ve Türkçe yol işaretleri ve uyarıları eklemeye başladı. Bu kapsamda, Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri, cadde ve sokaklarda yol çizgi ve trafik işaret çalışmalarını sürdürüyor.

Yayalar ve sürücüler için Kürtçe uyarılar

Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Caddesi'nde başlatılan çalışmalar, şehirdeki yoğun kullanılan alanlarda devam ediyor. Mehmet Efendi Caddesi'nde yapılan çalışmalarla birlikte, yayalar için "pêşî peya/önce yaya" ve sürücüler için "hêdî/yavaş" gibi uyarılar eklendi.

“Kürtçe ve Türkçe işaretler, sürücüler ile yayaların dikkatini çekiyor”

Büyükşehir Belediyesi Meclisi Ulaşım Komisyonu Üyesi Öznur Evin, bu çalışmalara halkın talepleri kapsamında başladıkları aktararak "Çok dilli belediyeciliğin gerekliliği konusunda bu tür adımların önemli olduğunu düşünüyoruz. Kürtçe ve Türkçe işaretler, sürücüler ile yayaların dikkatini çekiyor ve trafik kurallarına uyumu artırıyor" dedi.

Çalışmalar, kent genelinde bulvar, cadde ve sokaklarda devam edecek.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri