Söylemez, Ramazan'ın son günlerinde özellikle dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu belirtti. Sahura kalkmanın önemine değinen Söylemez, sahurda sağlıklı kahvaltılıkların tercih edilmesini önerdi. Kabızlık problemi yaşayanlar için şekersiz komposto veya kayısı hoşafının iyi bir seçenek olduğunu belirtti.
İftar sofralarında kırmızı et tüketiminin dikkatle ele alınması gerektiğine işaret eden Söylemez, parça et tüketiminin son zamanlarda kolesterol miktarında artışa neden olabileceğini söyledi. Ayrıca yemeklerin içinde kullanılan etlerin suyunun tüketilmemesi gerektiğini vurguladı.
Söylemez, yemeklerden sonra tatlı tüketimine de dikkat çekerek, şerbetli tatlıların hemen tüketilmemesi gerektiğini belirtti. Sütlü tatlılar, meyveli tatlılar veya birkaç kare çikolata gibi alternatiflerin tercih edilmesini önerdi.
Son olarak Söylemez, psikolojik olarak kendini son haftalara hazırlayarak bayramda tüketeceği ufak tefek kaçamakları göz önünde bulundurmanın önemine dikkat çekti.