Kurban etlerini toplayıp herkese eşit şekilde dağıttılar

Yüksekova ilçesine bağlı Kısıklı (Dêlezi) köyünde yaşan vatandaşlar, 70 yıldır devam edem ettikleri geleneklerini bu bayramda da sürdürdü.

İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan ve 160 hane olan Kısıklı köyünde oturan vatandaşlar bayramı coşkuyla karşılarken, 70 yıllık kurban kesme geleneklerini de sürdürüyor.

Ekonomik durumları iyi olan vatandaşlar, toplanıp belirlenen alanlarda kurbanlarını kesiyor. Köy sakinlerinden Talip Alkan, “Köyümüzde herkes kurbanlarını kesip derisini yüzdükten sonra bütün bir şekilde köy meydanına getirip burada bizler, kesip ayıklayıp kemikli kemiksiz bir şekilde listeyi hazırlayıp köye gelen misafirler dahi olmak üzer zengin fakir ayrımını yapmadan her eve gönderiyoruz” dedi.

Nedim Özdemir, 260 haneye kurban dağıtıldığını belirterek, “Bu gelenek bizim büyüklerimizden geliyor. Kendimi bildim bileli bu meydan da kurbanlar kesiliyor. Onlar bu geleneği bizlere bıraktı bizlerde bizden sonraki gelecek nesillere bırakmayı düşünüyoruz. Her vatandaş kendi kurbanlarını kendi evlerinin önünde kestikten sonra köy meydanına getirip burada da kesimlerini yaptıktan sonra ayıklayıp kemikli ve kemiksiz bir şekilde tartıp evlere gönderiyoruz. Şuna bura da 70 küçükbaş hayvan kestik” dedi.

Kısıklı köy muhtarı İkram Mıhçı ise, “Köyümüz 160 hanedir yıllardır bu gelenek devam ediyor. Bu bayram coşkumuz dedelerimiz ve babalarımızdan gelen bir gelenektir. Köyde yaklaşık mezralarımız hariç 70 küçükbaş havyan kestik” şeklinde konuştu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

GÜNDEM Haberleri