İHD Hakkari ve kayıp yakınları, Yüksekova’da kaybedilen 5 çoban için adalet talep etti

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde Sanat Sokağı'nda 143. haftadır süren adalet arayışı, Otluca’da gözaltına alındıktan sonra kaybedilen 5 çoban için düzenlenen basın açıklamasıyla devam etti.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi ve kayıp yakınları, 26 Ağustos 1996’da Otluca köyünde gözaltına alınan ve daha sonra öldürülen 5 çoban için bir araya geldi. Basın açıklamasına Yüksekova Dem Parti İlçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Soreş Diri ve kayıp yakınları katıldı. Basın açıklamasını İHD Hakkari Sekreteri Pınar Şen okudu.

Pınar Şen, açıklamasında 26 Ağustos 1996'da Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nın Otluca köyünde düzenlediği operasyon sırasında gözaltına alınan 5 çobanın akıbetine ilişkin bilgiler verdi. Şen, "Aileler, gözaltına alınan yakınlarından bir daha haber alamadı. Yapılan başvurulara rağmen yetkililerden herhangi bir cevap alınamadı" ifadesini kullandı.

Avukatları aracılığıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) başvuran ailelerin, Türkiye’nin yaşam hakkını ihlal etmekten mahkum olduğunu hatırlatan Şen, "Türkiye yargısının üstünü örtmeye çalıştığı Otluca köyü katliamında gerçekler uluslararası yargı ile ortaya çıkmıştır" dedi.

Pınar Şen, konuşmasını "Hakkari Otluca köyünde kaybedilen 5 insanımızın akıbeti açıklansın, sorumlular yargılansın" diyerek sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri