Bakırhan, Hakkari belediyesi için seçim çağrısında bulundu

DEM Parti Hakkari’de kayyıma karşı miting gerçekleştirdi.

Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı miting düzenlendi. Çevre illerden birçok kişi sabah saatlerinde otobüslerle il merkezine geldi. DEM Parti Hakkari İl Örgütü binası önünde toplanan grup miting alanına doğru ilerledi.

Mitinge, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Hakkari Milletvekilleri Vezir Coşkun Parlak ile Onur Düşünmez, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe, DEM Parti İl Eşbaşkanı Kadir Şahin ve birçok kişi katıldı.

Miting, DEM Parti İl Eşbaşkanı Kadir Şahin'in teşekkür konuşması ile başladı. Ardından Hakkari Belediyesi Eşbaşkanı Viyan Tekçe söz aldı.

"Kararlar hukuki değil, siyasidir"

Tekçe, “Bu demokrasi mücadelesinde Hakkari‘yi yalnız bırakmadığınız için hepinize bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. DEM Parti belediyelerine ve belediye eş başkanlarına yönelik verilen kararlar hukuki değil, siyasidir” ifadelerini kullandı.

"Halkın iradesi üstüne irade tanımıyoruz"

Tekçe son olarak, “Bu halk sizi istemediğini bugün bir kez daha göstermiş oldu. Hakkari halkıyla beraber sonuna kadar demokratik ve meşru yollarla irade gaspına karşı direneceğiz. Buradan bir kez daha tekrarlıyoruz, vazgeçmiyoruz buradayız” diye belirtti.

Bakırhan, Hakkari belediyesi için seçim çağrısında bulundu

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan ise "Buradan sesleniyoruz, yeniden seçim yapılmasına varız. Cesaretiniz varsa buyurun. Hırsız kayyımınıza güveniyorsanız seçime gidelim" dedi.

Kayyımcı anlayışa en büyük cevabı böyle vereceğiz

“Asla geri adım atmadık” diyen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da, “Bizler Hakkari Valiliğinin önünde basın açıklamamızı ve oturma eylemimizi yaparken birkaç gün önce burada hemen valiliğin bahçesine jandarmayı indirdiler. Jandarma indi Hakkari sokaklarına! Bizler belediyelerimizi kazandığımız her yerde bu ülkenin geleceği adına korumaya devam edeceğiz. Kayyımcı anlayışa en büyük cevabı böyle vereceğiz” diye konuştu.

“Colemêrg asla yalnız değildir”

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır da, "Biz halkımıza inanıyoruz ve sonuna kadar direneceğiz. Halkımız her alanda mücadelesini büyütüyor ve kimse önünü alamaz. Colemêrg asla yalnız değildir. Mutlaka başaracağız” dedi.

Mitingin ardından vatandaşlar kent merkezine yürüyüş gerçekleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

POLİTİKA Haberleri