Hakkari’de İŞKUR kura çekimi yapıldı

Hakkari ve ilçelerinde İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında çalışacak 60 kişi için kura çekimi yapıldı.

Hakkari’de İŞKUR ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, merkez ve ilçelerde 60 kişi istihdam edilecek.

20-24 Eylül tarihleri arasında alınan başvuruların ardından, kura çekimi bugün saat 09.00’da Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Kura çekimine Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdür Yardımcısı Naif Çallı, Hakkari Noter Vekili Serdar Kundakçı ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nde görevli İş ve Meslek Danışmanı Azad Kurşun katıldı.

60 kişilik alım için 372’si kadın, 1195’i erkek olmak üzere toplam 1567 kişinin başvurduğu öğrenildi. Kura sonucunda 60 asil ve 60 yedek aday belirlendi. Asil listedeki adaylar, gerekli işlemleri tamamladıktan sonra işe başlayabilecek.

İUP kapsamında istihdam edilecek olanlar, ilk dört hafta 37,5 saat çalışacak olup, sonraki haftalarda haftalık çalışma süresi 22,5 saate (haftada 3 gün) düşecek. Katılımcılara günlük net 566,73 TL ödeme yapılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNDEM Haberleri